Als ik op zoek ga naar een hotel of slaapplek kijk ik in eerste instantie naar de foto’s, en daarna naar de reviews. Maar, minstens zo belangrijk is de tekst die het hotel of hostel zelf heeft geschreven, want daar haal je bakken informatie uit. Niet omdat die teksten zo eerlijk en accuraat zijn, maar juist omdat ze dat vaak níet zijn. Dus, kom je onderstaande teksten ergens tegen? Hou dan even goed in je achterhoofd dat de realiteit vaak net even anders is.

“Ideaal gelegen nabij uitvalswegen.”
Dit betekent eigenlijk dat je nog net niet óp de snelweg zit. Maar, eerlijk is eerlijk, dat is zeker nabij uitvalswegen.

“Op enkele minuten van het centrum.”
Dan zit je dus waarschijnlijk dicht bij die uitvalswegen. In Parijs zijn ze hier altijd goed in, dan zit je feitelijk buiten de périférique maar och ja tja het is maar 20 minuten van het centrum. Met de metro. En drie keer overstappen. ‘Enkele’ is een rekbaar begrip jongens.

“Authentieke kamers”
Betekent vaak zo veel als “het valt hier eigenlijk van ellende uit elkaar maar we kunnen het nog nét wegzetten als authentiek.” Verwacht oude meuk, muffe kamers en lakens waar je eigenlijk niet onder durft te liggen.

“Trendy is als een witte legging: gewoon niet doen”

“Een gezellig zwembad”
Jaja, een gezellig zwembad. Doe normaal, een zwembad is niet gezellig, een zwembad is gewoon chill. Bovendien kom je toch voor je rust, hou op met je gezelligheid. Een gezellig zwembad is er waarschijnlijk eentje waarbij je om 06:00 moet opstaan om een bedje te bemachtigen en dat de rest van de dag geterroriseerd wordt door gillende kinderen.

“Trendy interieur”
Reken erop dat alles is ingericht met spullen van Leenbakker en Marskramer. Vooral accessoires waarop staat waar het voor dient zijn favoriet. Een bakje met ‘candy’, een stoel met ‘chair’, en een mand met ‘magazines.’ Zodat je niet op de mand gaat zitten, in de stoel zoekt naar tijdschriften en denkt dat er in het potje biologische hamburgers zitten. Sowieso moet je alles en iedereen die dingen als trendy typeert direct wantrouwen. Trendy is als een witte legging: gewoon niet doen.