Eigenlijk had ik plechtig afgesproken om deze tip nooit met iemand te delen, want sommige dingen zijn zó goed dat je ze liever voor jezelf houdt. Maarrrr och ik ben ergens toch heus wel een goed en aardig mens eik heb het ook weer van iemand gehoord, dus let op, op deze site ga jij de allergoedkoopste tickets vinden.

En, dat wil je. Want hoe goedkoop en budgetvriendelijk je ook kunt reizen, je vliegticket neemt een grote hap uit je budget. Houden we niet van. Althans, ik niet. Anyhow, de site dus. Een stel slimmerds scant dag en nacht alle aanbieders voor tickets, en vindt zo vliegtrajecten die zo goedkoop zijn dat je het bijna niet kan geloven. Zo kocht ik vorig jaar een ticket naar Panama voor €250,-. I kid you not. Geregeld staan er tickets naar de meest verre oorden op voor vaak niet meer dan een paar honderd euro, dus voor je het weet zit je voor 500 piek opeens in Nieuw Zeeland. Om maar iets te noemen. Kleine kanttekening: de vliegtijden zijn vaak niet optimaal, je moet dikwijls (een paar keer) overstappen, maar hé! Kniesoor!

Goed, genoeg geluk. De site in kwestie heet Secret Flying, maar is nu dus weer een beetje minder secret. Maakt niet uit, eerlijk zullen we alles delen. Meerdere keren per dag check ik of er nog ergens een pareltje te vinden is, dus beter doe jij dat ook. Stuur je me een kaartje? Vind ik leuk.

Ticket gevonden? Check dan hier waar je op moet letten bij het boeken van een hostel, en hier of je beter een koffer of backpack mee kunt nemen. Is handig joh.