PayPal voor Dummies: zo werkt het

Zoals ik een paar weken geleden al vertelde had ik nog nooit m’n best gedaan op het openen van een PayPal-rekening omdat het me allemaal maar ingewikkeld leek. Ik heb altijd een beetje koudwatervrees als het om nieuwe technische dingen gaat, kan dat echt éindeloos voor me uitschuiven, terwijl het in de praktijk kinderlijk eenvoudig blijkt te zijn. En in dit geval, letterlijk een kwestie van een paar klikken op de knop.

Om te beginnen, PayPal is een betaalsysteem waarmee je heel makkelijk online aankopen kunt doen. Spullen, kleding, eten, maar ook, vliegtickets, hotels en activiteiten. Wat vooral handig is, vind ik, is dat je er niet per se een creditcard voor nodig hebt. Zelf heb ik een creditcard die ik ooit tijdens mijn studie bij een studentenpakket kreeg, maar de limiet is zó laag dat je er in het geval van reizen vaak precies niets mee kunt. Als ik een ticket boek van €600,- dan nog andere aankopen van rond de €200,-, dan is het al bijna gedaan, wat vooral onhandig is wanneer je ergens (dure) borg voor moet betalen. Gedoe dus, en aangezien ik als freelancer maar een armzalig loontje bij elkaar pen is de bank er niet heel happig op om mij een hogere limiet toe te vertrouwen. Maarrrr lang verhaal kort, je PayPal-rekening kan gewoon betaald worden met je normale bankrekening dus.

“Mag ik even een verkooppraatje houden? Ja natuurlijk mag ik dat want ik ben de baas van deze site moeha.”

Je PayPal-rekening kun je aan een creditcard koppelen, maar dus ook aan je gewone bankrekening. Dat is online shoppen zonder creditcard, maar ook hotels en tickets boeken van het geld dat je gewoon hébt. Sowieso betaal ik persoonlijk liever niet met een creditcard, omdat ik gevoelsmatig dan twéé keer betaal, de eerste keer bij de webshop, de tweede keer als mijn afschrift binnenkomt. Dat is natuurlijk onzin, maar valt onder dezelfde logica die me zegt dat iets in de uitverkoop kopen, eigenlijk geld verdíenen is. Afijn.

Een account opzetten is een fluitje van een cent en staat heel goed aangegeven op de site. Je koppelt je bankgegevens, en ter verificatie wordt er een klein bedrag op je rekening gestort. Daarna vraagt PayPal hoeveel dat was, zodat ze kunnen checken dat het ook echt om jouw account gaat. En dan is het klaar en worden jouw aankopen afgeschreven van je bankrekening of creditcard via PayPal.

“Ik had echt marktkoopvrouw moeten worden. Verse vis! Neem PayPal!”

En dan kan het grote feest beginnen. Of naja, dan kan het veilige winkelen beginnen. Mag ik even een verkooppraatje houden? Ja natuurlijk mag ik dat want ik ben de baas van deze site moeha. Dus, winkelen gaat vanaf nu met één druk op de PayPal-knop die op duizenden websites te vinden is. Interessant is de aankoopbescherming, wat betekent dat je poen gedekt kan zijn als je spullen niet aankomen, of als ze zijn beschadigd tijdens de verzending. Dan, niet tevreden met je aankoop? Je hebt Retourkosten Vergoeding, waarmee je 12 keer per jaar tot €30,- aan retourkosten vergoed kan krijgen. Ha! En alsof dat allemaal nog niet genoeg is is er ook nog PayPal.Me, waarmee je heel makkelijk geld terug kunt vragen van vrienden, of een rekening mee kunt splitten.

Ik had echt marktkoopvrouw moeten worden. Verse vis! Neem PayPal!

Nee maar oke. Dit is een beetje de basis van wat je moet weten. Nog vragen? Stel ze gerust hier onder. Of kijk zelf even op www.paypal.nl. Kind kan de was doen.

——————-——————–—————–——————–———-
Dit artikel is 100% naar waarheid geschreven en in samenwerking met PayPal ontstaan. Ik ben heel trots en blij dat een groot bedrijf als PayPal met Bag to Reality wil samenwerken, zodat ik meer tijd een aandacht in de site kan stoppen en jullie weer meer te lezen hebben. Voor verdere uitleg over mijn beleid betreft advertenties kun je dit even lezen.
——————–——————–—————–——————–———-