Zo, laten we het maar weer eens over de Filipijnen gaan hebben. Ik heb nog een shitload aan verhalen te vertellen maar vandaag deel ik even al m’n slaapplekken met jullie, want als jij nou ook een keer die kant op gaat dan heb je hier wat aan. En dat is het idee van de site, verhalen waar je wat aan hebt. Ha! Zo en nu dat ook weer rond is gaan we over tot de orde van dit stuk. Voila, al mijn hotels (en hostels) in de Filipijnen, the good, the bad, and the ugly.

Manila


Azumi Boutique Hotel
Mooi hotel maar wel een flink eind buiten het centrum. Vond ik wel handig want zo ben je sneller bij het vliegveld en Manila is toch een kut stad. Ze hebben een spectaculair zwembad, de kamers zijn fijn en licht, en al met al is het prima geprijsd.

Z Hostel
De eerste nachten in Manila bracht ik door in Z Hostel, een populair hostel in de eveneens populaire buurt Makati. Voordeel: alles is goed geregeld, centrale locatie, moderne schone dorms en een rooftop met mooi uitzicht op de stad. Nadeel: het is erg groot en daardoor vrij onpersoonlijk. Als in, het voelt meer als een budget hotel waar toevallig slaapzalen zijn, je hebt niet echt een makkelijke gemeenschappelijke ruimte waar je makkelijk mensen ontmoet.

Slaapplek manila Z Hostel

Lees hier een reisgids voor één dag van Manila

Coron

Alam Indah
Na Manila vloog ik naar Busuanga Island, dat beter bekend is als Coron. Coron Town is waar alle eilandhoptours vandaan vertrekken, en mijn resort zat he-le-maal aan de andere kant. Alam Indah is niet echt een resort resort. Het zijn twee grote villa’s op een klein stukje hemels mooi strand. De eigenaren koken voor je en zijn de hele dag druk in de weer met van alles en nog wat, en jij kunt chillen, slapen, chillen, en slapen. Hoe fijn dit ook was, ik zou het niet aanraden als je in je eentje bent. Je zit namelijk zó ver van de bewoonde wereld, en omdat het privéterrein is kom je ook niemand tegen. Dit is ideaal voor als je met je geliefde bent.

Lagrosa Backpackers
Na de luxe van Alam Indah ging ik naar het dorp, Coron Town, want ik zou om 08:00 vertrekken voor de boottrip naar El Nido en Alam Indah is bijna 2 uur rijden daar vandaan. Voor dat ene nachtje boekte ik een kamer bij Lagrosa Backpackers. Ontzettend kleine kamertjes, niet per se vies maar wel vrij smoezelig, in een leuk straatje en op een goede plek. Voor maar €6,- per nacht verwachtte ik er ook niet zo heel veel meer van en ik heb er prima geslapen.

Lees hier het verhaal over de boottocht van Coron naar El Nido

El Nido

Spin Hostel
Eén van de beste hostels waar ik ooit geslapen heb. Super schoon, echt lekkere bedden, grote lockers, meerdere stopcontacten naast je bed, echt helemaal te gek. Als we dan toch een nadeel moeten noemen is het misschien dat het ook hier meer als een goed geregeld hotel voelt dan een echt reizigers hostel, maar god ja nou als we dáár over gaan zeuren weet ik het ook niet meer.

El Nido Beach Hotel
Groot hotel pal aan het strand. Niet veel aan. Een reisvriend van mij had hier een kamer en aangezien ik een arme schooier ben leek het me wel cheap en chill om die kamer te delen. De locatie is trouwens wel heel leuk, middenin het ‘centrum’ van El Nido, en met dit uitzicht:

leuke hotels filipijnen el nido

Lees hier alles wat je moet weten over El Nido

Puerto Princessa

Victoria Guest House and Cottages
Puerto Princessa is een vrij saai dorpje en vooral handig om het vliegveld een goede verbinding is naar de rest van de Filipijnen. Ik heb er één nacht doorgebracht in Victoria Guest House. Basic kamer, niet veel van te vinden. De rest van dit guest house is wel heel leuk, het is een soort jungle, en de eigenaresse is een schatje.

Boracay

W Hostel
Aaah Boracay, jullie weten misschien nog wel wat ik daar van vond (lees hier maar). W Hostel, in hosteltermen prima, maar ik vond de mensen daar vrij stom (want allemaal alleen maar op zoek naar ZUIPEN en DRANK en SOA’S). Wel heel centraal, dus kijk maar wat je doet.

Tree House
Dit vond ik wél leuk. Een stuk verder verwijderd van de gekte van Boracay. Mega fijne plek, hele basic kamers, maar wel ruim en prima en ach, wat heb je nou eigenlijk allemaal nodig als mens. Kan dit enorm aanraden.

leuke hotels filipijnen

Lees hier alles wat je moet weten over Boracay

Panglao

Alona Hammocks
Ok, alleen voor degene die ervan houden om écht back to basic te gaan. Je komt hier voor de hippie sfeer, voor het niets moeten, en voor de backpackers. Heel eerlijk, na drie dagen werd ik gek van op de grond slapen en had ik behoefte aan een normale douche in plaats van de emmer waar je hier mee aan de slag moet. Maar, tis wel een ervaring en je ontmoet er grandioos lieve mensen.

Beach Rock Resort
Waar ik daarna terecht kwam. Niets aan, maar een kamer is een kamer is een kamer en vlakbij het strand. Wel leuk terrasje.

Lees hier alles wat je moet weten over Panglao & Bohol

Siquijor

Czar’s Place
Het goede aan deze plek is dat je niet online kunt boeken dus er is vaak nog plek. De boel stort van ellende wel bijna letterlijk in elkaar, maar het zit recht tegenover het populairste restaurant van het eiland dus dat maakt een hoop goed. Voor €6,- per nacht heb je een dak boven je hoofd en daar is ook alles mee gezegd. Maar, hoe vaak ben je nou binnen? Precies.

Lees hier alles wat je moet weten over Siquijor

Mactan

Eloisa Royal Suites
Ja dus ik dacht, nou ik moet een hele dag overbruggen in het vrij saaie Cebu, ik boek ff een iets duurder hotel (a 50 piek per nacht) en trakteer mezelf op een zwembad. Natuurlijk was niet alleen m’n reis dusdanig vertraagd dat ik in het stikdonker aankwam, tijdens de 3 uur die ik de volgende ochtend zou hebben voor m’n vlucht kwam het met bákken uit de hemel dus heb hier vooral gebruik gemaakt van de snelle wifi om m’n hele iPhone vol te knallen met Netflix. Maar das OOK BELANGRIJK.

Siargao

The Smiling Pig
Net als bij Alona Hammocks: het is niet voor iedereen. Vrij recent pas geopend dus ze hebben nog vaak plek. Maar maak je borsten maar nat voor een groepje enorme weirdo’s die vooral heel veel LSD slikken. For real. Wel een goede locatie en als je van een feetje houdt ga je hier zeker aan je trekken komen.

Siargao Bleu
Jaaaa het mooiste hotelzwembad ooit. Dit hotel is zo fijn dat het een heel eigen artikel kreeg, lees het hierrrrrr.

leuke hotels filipijnen
Lees hier alles wat je moet weten over Siargao

Klik hier voor alle artikelen over de Filipijnen