Begint het al irritant te worden dat ik hier steeds weer over begin? Bijna he? Naja je hebt het er maar mee te doen want ik vind het nou eenmaal een belangrijke (en leuke) kwestie. Soloreizen. Het is niet alleen heel leuk, het is ook nog eens rete goed voor je ontwikkeling. Ik noem mezelf feminist, en mijn feminisme vertrekt vanaf onafhankelijkheid. Naar mijn mening is dat één van de belangrijkste aspecten voor emancipatie: dat je op eigen benen staat, niet afhankelijk bent van anderen, je eigen boontjes dopt en in je eentje de wereld aan kunt.

Nu kun je daar allemaal zelfhulpboeken voor lezen en jezelf tal van goede voornemens aanpraten, wie een keer in haar eentje op reis gaat zal al die eigenschapen beleven en doorleven, waardoor je in één klap een stuk zelfstandiger uit de strijd komt. Over precies dit onderwerp heb ik een paar maanden geleden een praatje gehouden bij een event van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, en die lezing is opgenomen en te beluisteren als podcast. Overigens kan ik je ook nog steeds van harte aanraden om mijn boek Pinnen in Mongolië en andere oplosbare reisongemakken, te kopen, met daarin een heel deel over soloreizen. En lees vooral even terug wat er allemaal hier op de site over is verschenen.

Samenvattend, twijfel je aan het belang van soloreizen? Of heb je nog even een zetje in de goede richting nodig? Luister dan mijn verhaal, en hopelijk overtuig ik je daarmee om ook een keer in je eentje op pad te gaan. Veel plezier!