Zo pak je je koffer écht slim in

Toen ik jonger was, eigenlijk tot een jaar of 7 geleden wel, in alle eerlijkheid, sleepte ik altijd minstens 20 kilo mee als ik op vakantie ging. 10 paar schoenen, ontelbare hoeveelheden kledingstukken, 15 bikini’s, en dat voor twee weken aan het strand liggen waar je dus vrijwel per definitie toch niets aan hebt. Totaal idioot, maar ach je bent jong en snapt nog niet goed hoe het allemaal werkt. De laatste tijd is inpakken een kleine hobby geworden en maak ik er graag een sport van om zo min mogelijk mee te nemen. Je hebt namelijk écht niet zoveel nodig als dat je thuis denkt, want geef toe, als je aan het eind van je vakantie je koffer bekijkt heb je 70% toch niet gedragen.

Tegenwoordig snap ik echt niet waarom mensen het zichzelf aandoen om gewoon maar alles lukraak in hun koffers te mieteren zonder daar op z’n minst een goed systeem in aan te brengen. Als ik met een backpack op reis ga gebruik ik altijd plastic zakken of packing cubes, dus één zak voor broeken, eentje voor t-shirts, eentje voor ondergoed, etc. Dan loopt de boel niet door elkaar en blijft het lekker overzichtelijk. Die packing cubes kun je natuurlijk ook heel goed gebruiken in een koffer, want ook daar is de boel binnen no time een totale bende.

Koffermerk SUITSUIT weet hoe fijn het is om georganiseerd op reis te gaan en heeft geweldige packing cubes in dezelfde kleuren als hun beeldschone koffers. Ze stuurden me twee koffers op én een stapel packing cubes en ik ben echt als een kind zo blij. Niet alleen is het gewoon een extreem knap setje, het is ook echt heel handig. Bij de handbagageversie bijvoorbeeld zijn de flappen waarmee je de twee kanten dichtritst voorzien van allemaal kleine vakjes en zakjes waar je dan allemaal spulletjes in op kunt bergen en ik krijg er ZO’N zin van om in te pakken. Ik val nu gigantisch door de mand als mega neuroot maar er zijn weinig dingen die me blijer maken dan een paksysteem dat netjes, overzichtelijk en opgeruimd is.

Voor iedereen die nog steeds al op dag 1 van de vakantie een enorme bende van haar (of zijn) koffer heeft gemaakt, gun jezelf de rust van een goed paksysteem. En, hou de volgende tips in gedachte tijdens het pakken, dan kan het eigenlijk niet meer mis gaan.

1. Stel jezelf bij elk item de vraag of je het écht nodig hebt of gaat dragen. Bij twijfel, niet doen.
2. Denk niet in losse items, maar in outfits. Die ene rok is mooi, maar heb je iets dat je erbij kan dragen?
3. Gebruik packing cubes zodat alles netjes en overzichtelijk blijft, en dus niet gaat dwalen door je koffer.
4. Gooi de boel er niet in, maar vouw of rol elk kledingstuk netjes op.
5. Kleine dingen zoals sokken en ondergoed bewaar je voor het laatst, en doe je óf in een packingcube of prop je tussen de rest van je spullen en je schoenen.

Makkie!

Zo pak je je koffer écht slim in

Zo pak je je koffer écht slim in

Zo pak je je koffer écht slim in

Zo pak je je koffer écht slim in

——————-——————–—————–———————–————-
Dit artikel is 100% naar waarheid geschreven en in samenwerking met SUITSUIT ontstaan. Voor verdere uitleg over mijn beleid betreft advertenties kun je dit even lezen.
——————–——————–—————–———————–————-