Wat je altijd in je handbagage moet hebben

Of nou ja moet moet, je moet niets, maar ik kan het je van harte aanraden om als het even kan de volgende items altijd in je handbagage te hebben zodat je er bij kan tijdens je vlucht. Zeker als je lang vliegt, maar ook korte vluchten worden net een beetje fijner. En, als het even kan, reis dan ook alléén met handbagage (lees hier hoe je dat doet), want koffers inchecken is zonde van je tijd en geestesrust.

Dagcrème
De lucht in een vliegtuig is knetter droog en ik krijg altijd een enorm trekkerig gevoel in m’n gezicht. Is niet fijn en willen we niet. Los van de hydratatie is het ook lekker verfrissend en ook dat is een zegen aan boord.

Handcrème
Zelfde verhaal. Je kan ook best handcrème op je gezicht en dagcrème op je handen smeren trouwens, volgens mij gebeuren er dan geen vreselijke dingen.

Sokken (vooral bij lange vluchten)
Niets fijners dan jezelf installeren op je stoel en meteen je schoenen uit te doen en te vervangen voor grote dikke sokken. Door de luchtdruk zwellen je voeten op en zeker als je leren schoenen draagt kan dat rammend oncomfortabel zijn. Een lekker paar sokken is je hoop in bange dagen.

“Tandenborstel en tandpasta, omdat je van vliegen ontzettend uit je bek gaat meuren.”

Powerbank
Je bent geen sukkel dus je hebt sowieso al je opladers in je handbagage en niet ingecheckt (lees dit anders nog even) maar je powerbank heb je binnen handbereik. Wedden dat je de hele tijd op je telefoon gaat spelen, Netflixen, foto’s uitzoeken, muziek of podcasts luisteren, of wat je tegenwoordig ook allemaal op je telefoon kunt doen? Binnen no time is de batterij leeg en dat is een situatie die ten alle tijden voorkomen moet worden.

Tandenborstel + tandpasta
Omdat je van vliegen ontzettend uit je bek gaat meuren. Ik vind het altijd fijn om vlak voordat we gaan landen eeeeven in de wc de boel op te frissen. Voel je je weer een beetje mens, zeker als je lang in de lucht hebt gezeten.

Boeken/tijdschrift
Lijkt me pretty obvious maar voor de volledigheid noem ik toch maar even. Helemaal winnen is als je van tevoren je favoriete serie op Netflix even hebt gedownload zodat je gewoon bingewatchend naar je bestemming vliegt.

Oogmasker & oordoppen
Voor wie van plan is te gaan slapen. Niets fijners dan je helemaal af te sluiten van de wereld om je heen. Slaap lekker!