Al jaren maak ik alle foto’s voor de site, Instagram en mijn eigen fotoboeken met een iPhone, en soms met een digitale camera die ik van m’n vader leen. Dat gaat prima, zeker de iPhone maakt tegenwoordig zúlke goede foto’s dat je bijna geen echte camera meer nodig hebt, maar toch begon ik te verlangen naar meer. Inzoomen gaat namelijk niet tot nauwelijks een smartphone, en ook al zijn de kleuren over het algemeen heel mooi, in situaties waar heel veel of juist heel weinig is trek je toch aan het kortste eind. Toen ik afgelopen winter op safari ging in Zuid-Afrika merkte ik eens te meer dat een iPhone alleen gewoon toch niet genoeg is. Bovendien had ik wel zin in een beeld-upgrade hier op de website, dus al met al werd het gewoon tijd voor een spiegelreflex.

Daar was ik eerder niet aan begonnen omdat ik dat maar grote en onhandige dingen vond, en ik heb geen idee hoe iso werkt of wat sluitertijd is. Naja, bijna niet dan. Maar toen kwam ik in contact met Nikon en zij introduceerden me met de Nikon D3400, een spiegelreflex voor beginners. De camera is super licht en dat is eigenlijk al het grootste voordeel, want vooral het gezeul met een loodzware camera stond me vreselijk tegen. Hij heeft een aantal heel fijne programma’s waardoor je vrij makkelijk de juiste instellingen kunt vinden voor het type licht waar je mee te maken heeft (met een paar klikken zet je de instellingen op ‘zonnig’, ‘bewolkt’ of ‘tl-licht) en los van dat is het een heel leuk ding om gewoon een beetje mee te spelen en zo uit te vlooien wat het beste werkt. En, ook niet geheel onbelangrijk, hij is hartstikke goed geprijsd. Vanaf €489 is ‘ie voor jou. Dan kun je je later nog helemaal te buiten gaan aan allemaal fancy lenzen, maar de standaardlens waar ‘ie mee geleverd wordt kom je eigenlijk al een heel eind, zeker in het begin. Zelf wil ik nog steeds op fotografiecursus om er écht goed mee uit de voeten te kunnen, maar tot het zover is ben ik er lekker zelf mee aan het spelen.

Ik heb hem net voor het eerst mee naar Sicilië genomen bijvoorbeeld, daar schreef ik dit over en zit ook een fotoverslag bij, en binnenkort ga ik weer naar Italië en ook dan gaat ‘ie mee. Dus, op zoek naar je eerste spiegelreflex? De Nikon D3400 is je vriend. Overtuigd? Je koopt ‘m hier. 

 

Nikon D3400: De ideale spiegelreflexcamera voor beginners

In Sicilië met de Nikon D3400

Nikon D3400: De ideale spiegelreflexcamera voor beginners Nikon D3400: De ideale spiegelreflexcamera voor beginners