Van de meest gestelde vragen die ik krijg als ik vertel graag in mijn eentje te reizen staat ‘maar is dat dan niet vreselijk eenzaam?’ zeker in de top 3. Op de een of andere manier hebben mensen het hardnekkige idee dat iets in je eentje doen ook betekent dat je dan meteen heel eenzaam bent, wat in mijn ervaring bepaald niet zo is. Sterker nog, de momenten dat ik me eenzaam voel zijn vaak juist de momenten dat ik omringd ben door mensen waar ik geen aansluiting mee heb maar wel wil, of wanneer ik gewoon thuis ben en iedereen leuke dingen aan het doen is behalve ik. Wanneer ik expliciet kies om mezelf als gezelschap te hebben, zoals tijdens mijn solotrips, voel ik me zelden eenzaam. Want wie het goed met zichzelf kan vinden is nooit een dag alleen.

‘Een zeer beproefde manier om nieuwe mensen te ontmoeten is door te slapen in hostels’

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik dan ook élke seconde van élke dag met mezelf wil doorbrengen. Soms is het hartstikke gezellig om met een groepje medereizigers een leuke dag te hebben door een mooi stadje te bezoeken. Of om je een avond het licht uit je ogen te drinken en de volgende dag gezellig collectief je kater uit te zweten. Wat het ook is, het ontmoeten van nieuwe mensen is nou juist een van de leukste dingen aan in je eentje reizen, want in je eentje sta je veel meer open voor nieuwe mensen dan wanneer je met een vriend of vriendin op pad bent.

Een zeer beproefde manier om nieuwe mensen te ontmoeten is door te slapen in hostels. Daar heb ik het natuurlijk al duizend keer over gehad hier op de site, maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Vaak merk ik wel dat niet iedereen zin heeft in een hostel, of dat iemand het best spannend vindt om contact te leggen met vreemden. En in dat geval heb ik een andere tip, en die tip is Bumble.

‘Maar als hostels niets voor jou zijn heb ik een andere tip, en die tip is Bumble’

Bumble is een female-first sociaalnetwerk-app met meer dan 63 miljoen gebruikers wereldwijd die mensen met elkaar verbindt op het gebied van dating, vriendschap en professioneel netwerken. Bumble BFF is een service die mannen en vrouwen waar dan ook ter wereld helpt om nieuwe vriendschappen te sluiten – dus ook op reis. Je bent in Singapore en op zoek naar iemand om cocktails te drinken bij 1 Altitude, de hoogste openlucht cocktailbar ter wereld? Open Bumble, kijk wie er in de buurt is en voor je het weet zit je samen met een nieuwe vriend of vriendin een (peperdure) cocktail weg te nippen.

Zeker voor alleen reizende vrouwen is dit een heel handige app, want het female-first element betekent dat alleen vrouwen als eerst een bericht kunnen sturen. En elke heterovrouw weet hoe irritant het kan zijn om allemaal rare mannen in je DM te hebben die je lastig vallen met oneerbare voorstellen. Sorry mannen, maar zo is het nou eenmaal soms.

Uiteraard is Bumble BFF niet alleen te gebruiken, maar ook gewoon thuis. Het is een flink taboe maar eenzaamheid is ook onder jongeren best een thema. Uit onderzoek blijkt dat 32% van de Nederlanders aangeeft het lastig te vinden om nieuwe vrienden te maken, en meer dan 40% voelt zich wel eens eenzaam. Een app als Bumble BFF kan dan best een uitkomst zijn.

Kortom, wie weet heb jij er wat aan. Op reis of gewoon thuis, niets om je voor te schamen. Veel plezier!

In Rio de Janeiro

In Nieuw Zeeland

In Sri Lanka

In Indonesië

Op Rarotonga

Op Rarotonga

In Nieuw Zeeland


Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Bumble. Ik ben altijd erg trots als mensen de site interessant vinden om mee samen te werken, en zeker als het een sympathiek initiatief als Bumble BFF is. Voor meer over adverteren op Bag to Reality kun je dit even lezen.