Eerste hulp bij blaren: zo kom je er vanaf

Iedereen die op reis gaat zal vroeg of laat een giga blaar op zijn of haar voet krijgen. Dat is gewoon een gegeven. Zeker als je van hostel naar hostel trekt, soms misschien even niet zo netjes bent met de hygiëne (ja god kan gebeuren en waarom douchen als je toch elke dag in de zee ligt) en elke dag dezelfde schoenen draagt waar bij voorkeur ook altijd een flinke lading zand in ligt te schuren dan is het wachten op een blaar. Helemaal niet erg, maar wel rammend vervelend. Ik schreef maanden geleden al een stuk over ultieme reis essentials (lees het hier), waar ik onder andere blaarpleisters noem. Van Hansaplast bijvoorbeeld. Want, neem ze mee van huis. Je kunt ze absoluut overal ter wereld kopen, maar als je ze nodig hebt is het al te laat en heb je echt geen zin om stad en land af te kreupelen op zoek naar een winkel waar je ze kunt kopen. Dus, zorg dat je blaarpleisters bij je hebt, en volg vervolgens de volgende stappen om er zo snel mogelijk weer vanaf te zijn.

Doorprikken?

Hoe verleidelijk het ook kan zijn, prik ze niet door. En ja het lijkt heerlijk, al dat vocht eruit (ja sorry als dit goor klinkt maar het is wat het is kinders), maar het kan je een lelijke infectie opleveren. Het huidje onder je blaar is super kwetsbaar voor vuil, en waar je de boel mee doorprikt (een naald bijvoorbeeld, of scherp schaartje) zit waarschijnlijk ook vol bacteriën. Niet doen dus. Hoor je me? NIET doen, step away from de naald. Of scherp schaartje.

Schoonmaken

Als de blaar vanzelf open is gegaan moet je de boel desinfecteren. Goede kans dat dat gaat prikken als de hel, maar een infectie is nog veel erger dus take the pain en beloon jezelf na afloop met een ijskoud biertje.

Schoon & droog

Dan is het tijd voor de pleisters. Voordat je ze aanbrengt moet je ervoor zorgen dat de huid schoon en droog is, om eerder genoemde infecties te voorkomen en er zeker van te zijn dat de pleister goed blijft zitten.

Pleisters plakken

Dan, raak het gedeelte dat op de blaar komt niet met je vingers aan, breng de blaarpleister zonder rimpeltjes aan en druk ‘m stevig op de huid. Gebruik geen gewone pleisters! Blaarpleisters hebben als voordeel dat de pijn direct minder wordt en dat de blaar sneller zal genezen, en dat is wat we willen.

Wachten maar

En dan moet je wachten tot het over gaat. Letterlijk, eigenlijk. Want het is verboden om de pleister eraf te trekken, hij komt vanzelf los op het moment dat de blaar genezen is. Easy peasy!

Blarenpleisters van Hansaplast kun je trouwens ook preventief gebruiken, dus niet alleen als het kwaad al is geschiedt. Echt wees voorzichtig met je voeten want blaren zijn rammend irritant en zorgen voor een hoop leed. Ze komen in kleine handige doosjes (de pleisters dus, niet de blaren) dus nemen nauwelijks ruimte in, en eenmaal opgeplakt vormen ze een klein kussentje op de blaar waardoor ‘ie beschermt wordt tegen extra druk en wrijving. Dus, neem ze mee, en plak indien nodig. Een slimme meid is op haar blaren voorbereid. HAHA god ze zouden me echt moeten inhuren hun teksten te schrijven.

Eerste hulp bij blaren: zo kom je er vanaf

——————-——————–—————–———————–————-
Dit artikel is in samenwerking met Hansaplast ontstaan. En daar ben ik blij mee, want zoals gezegd schreef ik maanden geleden al (hier) over het belang van blarenpleisters op reis. Voor verdere uitleg over mijn beleid betreft advertenties kun je dit even lezen.
——————–——————–—————–———————–————-