Dankzij deze apps ga je financieel slim op reis

Het is misschien niet het meest sexy onderdeel van je reis, maar als je op reis gaat moet je toch echt een klein beetje aandacht aan je financiën besteden. Zorg dat je deze apps en diensten op je telefoon hebt en dan is het hoofdstuk Geld in ieder geval vast een beetje makkelijker.

Around me

Razend handige app waarop je bepaalde dingen bij jou in de buurt kunt opzoeken. Goed lekker vaag, maar bijvoorbeeld een café, of restaurant, of pompstation. Of, een pinautomaat. Ik heb altijd het liefst zo min mogelijk cash bij me maar soms ontkom je er niet aan en heb je een pinautomaat nodig. Moet je natuurlijk wel eentje hebben die het doet want anders heb je er precies niets aan en zit je in dezelfde stress als ik in de Filipijnen heb gehad. Lees hier maar.

Kurrency

Onmisbaar, en of je nou deze of één van tientallen andere currency-apps neemt maakt niet zoveel uit. Ik heb de gewoonte om buitenlands geld als nep te zien, als een soort Monopoly-geld. Dat is redelijk onhandig en een converter app helpt me om óók de waarde van buitenlandse valuta in te zien.

Trail wallet

Minder van toepassing als je ‘gewoon’ op vakantie gaat, maar als je een paar maanden op reis gaat is het belangrijk om een budget bij te houden. Of je moet zoveel geld hebben dat het je allemaal niet uitmaakt maar ik ga er even vanuit dat dat niet het geval is (mocht dat wel zou zijn vertel me ff hoe je dat voor elkaar hebt gekregen please?). In deze app kun je heel nauwkeurig je dagelijkse uitgaven bijhouden, zien hoeveel poet je nog hebt, zien waar je precies geld aan uitgeeft en nog veel meer. Het is even een klein klusje om alles in te voeren en van start te gaan, maar je hebt er vervolgens wel bakken veel plezier van.

PayPal.me

Stel je gaat met allemaal nieuwe beste vrienden die je net in je hostel hebt ontmoet uit eten en biertjes drinken, en jij betaalt meer rondjes of betaalt het eten, en moet aan het eind van de avond 20 dollar van een Fransman krijgen en 15 dollar van dat meisje uit Brazilië. Best onhandig, en daarvoor is PayPal.me. Daarmee stuur je met een paar klikken op de knop een persoonlijke link naar de mensen van wie je geld krijgt en dan kunnen zij op hun beurt met eveneens een paar klikken heel makkelijk het geld naar je overmaken en staat het binnen enkele seconde op je PayPal-rekening. Geen gedoe dus met buitenlandse banken waar je al die codes niet van weet.

Tipulator

In lang niet alle landen is het noodzakelijk om fooi te geven, maar het is altijd een aardig gebaar. Alleen, hoeveel is 10% van het totaalbedrag en wat is dan het nieuwe totaalbedrag? Daarvoor is de app Tipulator. Je vult het bedrag op de bon in, geeft aan hoeveel procent fooi je zou willen geven en de app vertelt je precies hoeveel knaken je dan neer moet leggen. Was alles in het leven maar zo eenvoudig he.

——————-——————–—————–———————–————-
Dit artikel is in samenwerking met PayPal ontstaan. Ik ben heel trots en blij dat een groot bedrijf als PayPal met Bag to Reality wil samenwerken, zodat ik meer tijd een aandacht in de site kan stoppen en jullie weer meer te lezen hebben. Voor verdere uitleg over mijn beleid betreft advertenties kun je dit even lezen.
——————–——————–—————–———————–————-