Reizen in 2017 betekent dat er voor heel veel reisongemakken reuze handige digitale oplossingen zijn. Serieus, ik snap niet hoe mensen ooit zonder internet hebben gekund. Arme zielen. Hoe dan ook, mocht je ooit een van onderstaande ongemakken tegenkomen, dan weet je wat je te doen staat.

1. Je raakt totaal in de war met de stroom reserveringsbevestigingen die in je mailbox zitten

Van elk hostel of hotel of vlucht krijg je wel weer een paar mailtjes, en voor je het weet heb je geen idee meer waar je welke mail nou hebt en waar je wanneer slaapt. Om orde in de chaos te scheppen gebruik je TripIt, deze app verzamelt automatisch alle bevestingen uit je mailbox en ordent die op chronologische volgorde. Zo heb je alles altijd bij de hand en weet je precies wat er op je planning staat. Ook handig is Google Trips, werkt min of meer hetzelfde en geeft ook reisgidsjes voor de plekken waar je tickets naartoe hebt geboekt.

2. Je hebt gewoon nog geld op je betaalrekening staan maar de limiet van je creditcard bereikt

Als je online slaapplekken wil boeken is het heel onhandig om geen creditcard te hebben, want vaak moet je wel een aanbetaling doen om een kamer of bed te reserveren. Zorg daarom altijd dat je voor vertrek een account bij PayPal hebt geopend en geactiveerd. Veel boekingssites (waaronder Booking.com) accepteren namelijk PayPal, en daarmee kun je dan alsnog gewoon een reservering plaatsen. Ook als je creditcard niet meer werkt dus, want je PayPal-rekening kun je ook aan je reguliere bankrekening koppelen. Dit had mij veel zorgen gezorgd als ik het eerder had geweten, lees hier maar. 

3. Je hebt het helemaal geschoten met reizen en zou het liefst thuis op de bank liggen

Kan gebeuren, reismoeheid noem ik dat. Wanneer je het gehad hebt met voor elke stap die je zet een beslissing te moeten maken en je het liefst gewoon even de boel de boel laat. Niets om je zorgen over te maken, ook dat hoort bij reizen. De oplossing? Negeer de wereld en doe gewoon wat je thuis ook het liefst doet: Netflixen. Dat is toch het beste medicijn tegen alles. Snor ergens goede wifi op zodat je je favoriete series of films kunt downloaden, en trek je maar lekker terug op je kamer. Heb je geen kamer en slaap je op een dorm? Gebruik je sarong om een gordijn te maken tussen de stapelbedden en verschuil je daar achter. Heb ik vaak zat gedaan en niemand die daar raar van op zal kijken. Morgen weer een dag.

4. Er is geen Engelse menukaart, niemand kan vertalen en je hebt geen idee wat te bestellen

De analoge oplossing is om een rondje door het restaurant te lopen en aan te wijzen wat er lekker uit ziet. Mocht je dat ongemakkelijk vinden of het restaurant is er niet het type voor, dan kun je de scanfunctie van Google Translate gebruiken. Hiermee ‘scan’ je het stuk tekst dat voor je ligt en dat dan direct in je scherm wordt vertaald. Het is echt mega vet, de future is now! Open Google Translate, selecteer de juiste talen en klik op het camera-icoontje, dan gaat de rest vanzelf.

5. Je gaat eten of drinken met nieuwe buitenlandse vrienden en moet geld naar elkaar overmaken

Want hoe makkelijk dat gaat met Nederlandse bankrekeningen, geld overmaken naar een Australische rekening is best een gedoe. Maar niet als jullie allebei een rekening bij PayPal hebben lopen, want dan kun je dankzij PayPal.me heel makkelijk en met één klik op de knop geld naar elkaars PayPal-account versturen, zonder gedoe met buitenlandse bankrekeningnummers of tussenkomst van ingewikkelde instanties. En uit welk land je ook komt, PayPal.me werkt internationaal en voor vrijwel iedereen. Echt een life saver.

6. Je bent op plek A en wil naar plek B, maar er zijn tal van routes en Google Maps weet ook niet alles. Wat nu?

De beste reiswebsite die ook een app heeft: Rome 2 Rio. Ik ben dol op alles van Google en Maps is m’n primaire levensbehoefte, maar Rome 2 Rio is nóg uitgebreider en completer. Je krijgt combinatiereizen (dus bus + trein + boot), kunt kiezen of je over land of door de lucht wil, ziet meteen wat het kost en kunt ook meteen boeken. Dit is echt een onmisbare app of site tijdens elke reis en gaat je heel veel uitzoekwerk schelen.

Lang leve het internet!


Dit artikel is in samenwerking met PayPal ontstaan. Ik ben heel trots en blij dat een groot bedrijf als PayPal met Bag to Reality wil samenwerken. Voor verdere uitleg over mijn beleid betreft advertenties kun je dit even lezen.