Goed, je gaat naar Cinque Terre. Dan heb je natuurlijk deze post al uitvoerig bestudeerd, en is het nu tijd om restaurants in te plannen. Even wat algemene tips: in heel veel restaurants of barretjes accepteren ze alleen cash. Aangezien veel van die zaken een flink klote eind op een berg (maar is wel leuk voor het uitzicht) ligt en je geen zin hebt om hélemaal terug te moeten is het slim om altijd voldoende contant geld op zak te hebben. Verder, reserveren is lang niet altijd nodig, maar wel verstandig, en een kleine moeite. Better safe than sorry niet waar.

Vernazza Wine ExperienceVernazza Wine Experience

Om hier te komen moet je best heel erg je best doen, want het zit gigantisch verstopt achter kleine steegjes waar je vrij makkelijk verdwaalt. Maar, vraag gewoon aan iedereen die je tegenkomt hoe er te komen en dan gaat het vast lukken. De naam zegt het al, hier kom je om wijn te proeven. En van het idioot mooie uitzicht te genieten. Ze serveren hoofdzakelijk wijnen uit eigen regio, die geserveerd worden door Allessandro. En Allessandro, die weet álles en praat over de wijnen alsof het zijn eigen gebaarde kinderen zijn. Bestel er een plankje kaas bij, geniet van de zonondergang en dan is het leven wel op z’n best. Wel even pinnen, want je kunt hier alleen met cash betalen.
Klik hier voor meer info


Monterosso Cinque Terre L’Ancora Della Tortuga (Monterosso)

Wie langs het strand het pad omhoog volgt komt langs een paar verdwaalde tafeltjes met een grote parasol erboven. Dat is waar je moet gaan zitten. En als je daar dan bent zie je vanzelf dat er een super duper schattig zitje is dat uit de rots gehakt is – nee wacht dit is allemaal heel vaag als je geen idee hebt waar ik het over heb. Als je in Monterosso bent tik je dit restaurant in bij Google Maps en dan zie je vanzelf waar ik het over heb. Geweldig uitzicht? Check. Fanastisch eten? Check. Voldoende wijn? Check check check.
Klik hier voor meer info

 

Bar la Torre Vernazza


Bar la Torre (Vernazza)

Dit was wel echt het hoogtepunt van de hele trip. Sterker nog, ik ben er drie keer terug geweest. Zelden heb ik gegeten bij een tent met mooier uitzicht dan dit. meer superlatieven nodig om je te overtuigen? Lijkt me niet toch. Dit is gewoon een verplicht nummer voor iedereen die Cinque Terre bezoekt. Oh, en het eten is ook ab-so-luut goddelijk.
Klik hier voor meer info

 

Manarola Cinque Terre
Nessun Dorma (Manarola)

Als je klaar bent met het springen van de rotsen in de zee van de haven, loop je een stukkie omhoog naar Nessun Dorma. Van beneden kun je het terras al zien, en dan zie je ook meteen dat ze hier beste uitzicht hebben evah. Op diezelfde rotsen, op de gekleurde huisjes, op de zee, op alles. Het kan hier best heel druk worden en toen ik er was stond er een dj met absolute baggermuziek, maar dat uitzicht maakt alles goed. En het eten ook trouwens. Bestel een lading bruschetta’s en je hoeft de rest van de avond (week) niet meer te eten.
Klik hier voor meer info