Samen met mijn zusje ging ik een weekendje naar Maastricht, in samenwerking met PayPal. Onze opdracht: zoveel mogelijk digitaal betalen. Hoe ons dat verging kun je terug zien in deze video, en nu wil ik even wat leuke adressen delen die we daar tegen zijn gekomen. Dus, binnenkort naar Maastricht? Sla deze plekken dan in ieder geval niet over. En, extra handig, overal waar je contactloos kunt betalen, kun je betalen met Vodafone Wallet gekoppeld aan je PayPal-rekening. Kind kan de was doen.

Eten

Restaurant “O”
Ontzettend lekker visrestaurant voor lunch of diner. Goed glas vette witte wijn (er staan meer dan 100 wijnen op de kaart) erbij en je zit spinnend van geluk aan tafel.
Website 

Il Bacaro
Pal aan het Vrijthof, toegankelijke grote Italiaan. Goddelijke kaart, Italiaans eten maar in Spaanse vorm. Tapas dus, maar dan Italiaanse tapas, snapt u het nog? Nou goed, ga er maar gewoon heen. Aardige bediening en een goede sfeer.
Website

Café Zondag
Niet geheel verrassend, maar vooral op zondag is het hier drukke boel. Gelegen in de buurt Wyck, tussen het Centraal Station en he centrum. Leuke buurt, leuk café, alles leuk.
Website

De allerleukste en lekkerste plekken van Maastricht

Witloof
Voor wie éigenlijk in België zou willen zitten, Witloof is je plek. Op de kaart, die in het Vlaams is, staan louter Belgische gerechten. Prettige bijkomstigheid: het is niet duur, dus bestel maar een extra Belgisch biertje. Santé!
Website

Beluga
Ja, je kunt Beluga natuurlijk niet níet noemen. Twee sterren dus zorg dat je genoeg knaken op je PayPal-rekening hebt staan, maar oelalala het zal het waard zijn. Wel een mooi pak aantrekken én lang van tevoren reserveren.
Website

Drinken

Mr. Smith
Dit is een cocktailbar. Maar niet zomaar eentje, het is een speakeasy, dus een bar waarbij je van de buitenkant niet kunt zien dat je te maken hebt met een cocktailbar. Wij waren voornemens om hier heen te gaan maar waren tóch te moe (oude wijven zijn we) dus jij moet de honneurs maar even voor ons waarnemen.
Website

Café Karkol
Dit café werd in 2016 uitgeroepen tot beste café van Nederland, dus dan weet je het wel. Verplicht nummer om even een biertje te drinken.
Website

Winkelen

De allerleukste en lekkerste plekken van Maastricht

Kiki Niesten
De meest beroemde winkel van Maastricht, wat heet, misschien wel van heel Nederland, Kiki Niesten. Ongelofelijk prachtig en ja, ook ongelofelijk duur, maar dan heb je wel een Prada-jas aan je lijf hangen. Of een jurk van Dolce. Een rok van Marni? Nou goed, je snapt het idee. Ook voor wie niet in deze budgetcategorie valt is het leuk om gewoon even te kijken. Zet je meest arrogante gezicht op en gewoon dóen alsof je alles zou kunnen kopen.
Website

Second 4 all
Een tweedehandswinkel maar dan wel met enkel stukken met grote prijskaartjes. Als in, designerstuks. Maar dan wel met een vintage prijskaartje dus wie weet tik je hier zomaar een pracht van een designerstuk op de kop.
Website

Festen
Klein winkeltje vol heerlijke interieurspulletjes waar je alles alles alllllllllllllles wilt hebben. Niet zeggen dat ik je niet heb gewaarschuwd.
Website

Muchachas
Kledingwinkel met hoog hebben-hebben-hebben gehalte. Veel Scandinavische merken en goed voor de echte klassiekers, al hangen er ook genoeg trenditems in de rekken.
Website

De allerleukste en lekkerste plekken van Maastricht

Slapen

Kaboom Hotel
Volgens de website: ‘Kaboom Hotel is een nieuw soort low budget-hotel in Maastricht voor een nieuw soort gast. Jij! Smart, sophisticated en een tikkeltje rebels. Iemand die precies weet wat hij wil. Een spot-goedkoop hotel waar je aan niets merkt dat het goedkoop is.’ Nou, dan weet je volgens mij alles wel wat je weten moet toch?
Website

Haas op het Vrijthof
Wie van valet service en butlers houdt, dit is je plek. Haas op het Vrijthof is een luxury boutique hotel, en heeft maar een paar suites en kamers. Die, natuurlijk, allemaal bééldschoon zijn ingericht en van alle gemakken voorzien. Niet goedkoop, wel heel fijn en heel erg genieten.
Website

Hotel Au-Quartier
Middenin het centrum zit dit lekkere kleine hotel. Basic kamers maar heel erg prima, en giga zachte bedden. Inpandig restaurant met overdekte tuin, goede kaart. De eigenaar ontvangt je met een grote glimlach en iedereen die we er spraken was warm en hartelijk. Aanrader.
Website

Hotel Beamont
Een klassieker, en zelfs de kleinste kamers hebben Auping-bedden. Houden we van. Ook leuk om alleen even een glas wijn te drinken of te eten.
Website


Dit artikel is in samenwerking met PayPal ontstaan. Ik ben heel trots en blij dat een groot bedrijf als PayPal met Bag to Reality wil samenwerken. Voor verdere uitleg over mijn beleid betreft advertenties kun je dit even lezen.