De leukste restaurants, cafés en winkels in Liverpool

In opdracht van LindaNieuws vloog ik een maand or so geleden samen met mijn zusje naar Liverpool. We zouden daar een video gaan maken, en allebei waren we in eerste instantie maar medium enthousiast over de bestemming. Liverpool roept nou niet meteen het beeld van leuk en mooi en lekker op, toch? Ik dacht vooral aan grauw en grijs, en veel lompe altijd dronken Britten. Ja sorry hoor, zo was het nou eenmaal. MAARRRRR, guess what, Liverpool is alles behalve dat! Liverpool is hartstikke leuk! Het is een kleine overzichtelijke stad met verrassend leuke horeca, fijne winkels en mooie straatjes. Wij waren allebei dolenthousiast. Dus ten eerste, boek eens een citytrip naar Liverpool. En tweede, als je dat ticket in the pocket hebt, check dit stuk voor waar je dan precies wezen moet. At your service my friends.

Algemeen

Zoals gezegd, Liverpool is super klein. Alles binnen de rode cirkel is het centrum, dus qua hotelplekken kun je daar prima uit de voeten. Er zijn wel bussen en taxi’s maar wij hebben alles gelopen, wat heel goed te doen was. Het vliegveld is op ongeveer een half uur rijden met de bus die om de 10 minuten gaat en je middenin het centrum afzet, en een enkeltje kost iets van 2,5 pond. Spotgoedkoop dus. Kijk niet raar op als je om de 50 meter een vrijgezellenfeestje tegenkomt, de Britten houden er wel van. Net als dat ze wel van uitgaan houden, en dat doen ze allemaal strak in de jurk en hoog op de hak. Haren gedaan, make-up op de snoet, allemaal exreem verzorgd. En, altijd zonder jas. Totaal onbegrijpelijk want ook als het koud is lopen ze half naakt over straat. Tot slot, ook goed om te weten, de musea zijn allemaal gecentreerd in een stuk stad dat Albert Dock wordt genoemd, pal aan het water, en toegang is gratis.

Straten

Er zijn een paar straten die je even in je Google Maps moet gooien en dan kom je eigenlijk vanzelf langs alle horeca die ik straks ga opsommen. Komen ze:
– Eberly Street
– Matthew Street (bloedordinair en al vanaf 6PM vol met dronkelappen, maar je moet het even gezien hebben)
– Castle Street
– Hope Street
– Bold Street (was onze favoriete straat, soort Shoreditch in Londen)

Eten & Drinken

De lijst is vrij eindeloos, want er zijn écht heel veel fijne plekken. Een paar hoogtepunten.

Neighbourhood Bar and Restaurant
Onze absolute favoriet. Blóedmooie zaak, wel belachelijk duur, maar elke pond waard. Je kunt hier terecht voor diner en ’s avonds om te dansen. We zijn hier eindeloos lang gebleven (en hebben niet durven kijken naar het eindbedrag op onze rekening).

De leukste adressen in Liverpool

Camp & Furnace
Het is een restaurant, een comedyclub, een winkel, het is van alles. En het is bovenal heel erg leuk.

The Smugglers Cove
Van buiten lijkt het een beetje meh, van binnen is het groots en druk. Vooral met groepen en het voelt allemaal een beeeeetje ordinair, maar ik heb hier echt de lekkerste salade van de wereld gegeten en de club sandwich van m’n zusje was ook briljant. Wel echt een mooie zaak.

Vincent Kitchen
Voor de gezonden onder ons. Op de gevel staat trots “no gluten, no wheat, no dairy.” Wat er dan precies overblijft weet ik ook niet, maar het zag er allemaal wel mooi uit. En vooruit, ook lekker.

Leaf on Bold Street
Mega populair, vaak ook druk. Veel klassiek Engelse gerechten (bonen voor ontbijt anyone?) maar ook andere dingen. Ja lekker vaag Lies, ja sorry hoor. Ga er maar gewoon heen das makkelijker.

Mowgli Street Food
Lekker doen alsof je in India bent, want hier serveren ze de Indiase keuken. Wij hebben er niet gegeten, wel langs gelopen en het rook beláchelijk goed.

Love Thy Neighbour
Uitstekend voor een knappe Instagram-foto want het interieur voldoet aan alle eisen: roze, brick walls, cactussen, helemaal top dus. Oh en mooie gerechten. Trouwens, de laatste vier tentjes zitten allemaal aan dezelfde straat; Bold Street. Zei toch al dat het m’n favoriete straat was.

The Quarter
In een wat rustiger stukje stad, en met minder toeristendrukte. Perfecte poached eggs met zalm en avocado en een ontzettend mooi en groot terras. Ideale ontbijtplek.

Cavern Club
Volgens de verhalen is dit de club waar The Beatles voor het eerst hebben opgetreden. Dat is niet helemáál zo, de échte Cavern Club is namelijk afgebroken, en wat er nu staat is een replica. Maar nog steeds heel leuk om te bezoeken. Een klein trappetje brengt je naar een grote kelder met podium en bar. En dat is het. Er zijn open mic avonden, bandjes, coverbands, van alles. Leuke plek, niet te missen.

Popworld
In de straat van Popworld en die van The Krazyhouse (hieronder) is het giga druk ’s avonds. Het zijn grote drukke disco’s, met een rij ja. Kun je zin in hebben, maar kan ook van niet. Loop er langs en zie hoe je pet staat.

The Krazyhouse
Idem.

Wat te doen?

Anfield Stadium
Zeg je Liverpool, zeg je voetbal. Toch? Je moet dus naar het Anfield Stadium, een klein half uurtje met de bus buiten het centrum. Voor twee tientjes krijg je een tour door het stadion en mag je bíjna de grasmat aanraken. Enig om te doen.

De leukste adressen in Liverpool

Albert Dock
De oude haven maar dan helemaal verbouwd en vertimmerd en zo goed als nieuw. Maar dan beter. Veel musea, veel cafés, en leuk om rond te wandelen.

Liverpool Cathedral
Een beeeetje cultuur moet kunnen toch. Extra leuk: je kunt hier een ‘tower experience’ doen. Voor 5 pond ga je met liften en kleine trappetjes heeeeelemaal naar boven en sta je bovenop het dak. Met geweldig uitzicht uiteraard.

St. Georges Hall
Dit stuk is vol oude mooie grote gebouwen. Even heengaan en rondlopen. Je kijkt echt je ogen uit. En ja beetje korte omschrijving maar heb geen zin meer om te tikken. Ga gewoon naar Liverpool! Is leuk man!