Heb je het al gezien? Je kunt een reis naar Thailand winnen! Om te vieren dat mijn nieuwe boek Solo reizen in de winkels ligt heb ik de campagne Win Prijzen met Solo Reizen in het leven geroepen, waarin ik een enorme prijzenpot vol geweldige prijzen mag weggeven. Eén van die prijzen is een reis naar Thailand met Corendon. Wat je krijgt: een retourticket met KLM, drie nachten in een driesterrenhotel in Bangkok, en daarna de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wil (let op: deze reis kan alleen in september en oktober worden gemaakt). Lees hier alles over de actie en de overige actievoorwaarden. Nu alvast op zoek naar reisinspiratie? Dit zijn mijn favoriete spots in Bangkok.

Restaurants in Bangkok

Train Night Market Ratchada
Geweldig leuke avondmarkt met eindeloos veel eetopties. Wandel rond en neem overal een kleine snack, of schuif aan bij een van de omringende restaurantjes. Prima plek om meerdere malen terug te komen en elke keer weer wat nieuws te ontdekken.
Meer info

8 x eten, drinken en winkelen in Bangkok

Cabbages & Condoms
Een bijzondere naam voor een bijzonder restaurant,want hier wordt een deel van de omzet gestort op de rekening van de PDA: Population and Community Development Association. Eten doe je in een snoezige binnentuin en het menu is dikker dan de bijbel. Vriendelijke bediening, goddelijk eten en dan ook nog eens een goed doel steunen, kom er nog maar eens om.
Meer info

Broccoli Revolution
Voor de vagans onder ons, dit is je spot. Prachtige grote hippe zaak met onder andere smashed avocado op het menu, mocht je daar enorme cravings naar hebben. Ook een goede spot voor de digital nomads om je laptop open te klappen en te werken.
Meer info

Drinken in Bangkok

Above Eleven
Bangkok zit behoorlijk goed in de rooftops, en dat is fijn, want wie houdt er nou niet van een koud biertje (of cocktail) met uitzicht op de stad. Above Eleven is een persoonlijke favoriet, mede doordat ‘ie in een leuke buurt zit en de Japanse kaart. Niet per se goedkoop maar ach, met zo’n uitzicht hoef je toch niet al te snel te drinken.
Meer info

8 x eten, drinken en winkelen in Bangkok

Havana Social
Dit is echt een uitje. Havana Social is een speak easy, wat betekent dat je aan de buitenkant niet ziet dat je met een bar te maken hebt. In een klein en nietszeggende straat zit een oude vertrapte telefooncel. Wie op het # drukt kan opeens de wondere wereld van cuba binnenstappen. Het thema is echt tot in detail doorgevoerd en de cocktails zijn goddelijk. Leuk voor een romantische avond a deux, of met een groepje nieuwe reisvrienden.
Meer info

Khao San Road
Tja, enorm toeristisch natuurlijk en bepaald geen onontdekte parel, maar je kunt ‘m niet níet noemen. Khao San Road is de drukste drinkstraat van de stad, verschrikkelijk plat en eigenlijk wel ronduit ordinair. Maar, maar! Het is wél heel gezellig, en wie alleen reist gaat hier haast gegarandeerd leuke mensen tegenkomen.
Meer info

Winkelen in Bangkok

Chatuchak Weekend Market
Een prima reden on it’s own om naar Bangkok te gaan, de Chatuchak Weekend Market. Het is de grootste markt van de stad en met zo’n 15.000 kraampjes heb je een leven nodig om alles te ontdekken. Maar een dagje volstaat ook. Je kunt er werkelijk alles kopen, van kleren en zonnebrillen tot servies en vazen. Maar ook huisdieren, planten, eten, ALLES. Ik kon er geen genoeg van krijgen.
Meer info

8 x eten, drinken en winkelen in Bangkok