Lievelingsplek van... Tess Milne

Omdat andermans lievelingsplek ook zomaar die van jou kan worden vertelt in deze rubriek een leuk iemand over zijn of haar allermeest super duper favorietste plek op aard. Met deze keer: Tess Milne. Die ken je als presentatrice bij onder andere MTV en Veronica, en nu is ze samen met de mannen van Streetlab te zien in ‘Niet te geloven’ (KRO-NCRV). Haar lievelingsplek is Bournemouth, in het zuiden van Engeland.

Vertel, waarom is Bournemouth de allerfijnste plek ter wereld?
“Wat niet iedereen van me weet is dat ik half Engels ben, mijn vader is Engels. Dat betekent dat ik heel veel in Engeland ben, of nou ja, meer dan de gemiddelde Nederlander denk ik. Mijn familie woont in Bournemouth, in het zuiden van Engeland. Opa en oma – granny en grandad – wonen daar ook nog steeds, 93 en 94 zijn ze inmiddels. Ik heb meerdere lievelingsplekken in Bournemouth, maar een van die plekken is het strand bij de pier. Daar kwam ik al toen ik klein was om te spelen. Je hebt daar een prachtig strand met palmbomen. Als ik dat tegen m’n vrienden zeg, geloven ze me niet. Dat beeld heeft niemand van Engeland.”

Dus die plek doet je denken aan je jeugd?
“Ja, het geeft mij altijd zo’n nostalgisch, romantisch gevoel. Vroeger gingen we daar allerlei dingen doen voor kinderen weet je wel, dan mocht je voor 50 penny’s naar zo’n kindercasino. Dat strand is voor mij heel bijzonder, niet alleen omdat het supermooi is, maar het is ook m’n tweede thuis. Ik kom daar al sinds ik baby ben en het is nog steeds thuiskomen daar. Het mooie is ook dat omdat ik daar al m’n hele leven op vakantie ga, ik er eigenlijk alleen maar goede herinneringen heb. Normaal als je op vakantie gaat moet je alles gaan uitzoeken, en dat kan ook heel leuk zijn, maar ik heb me altijd heel rijk gevoeld dat er gewoon nog een plek is die als thuis voelt. Maar dan wel een beetje het romantische beeld van thuis: geen blauwe enveloppen van de Belastingdienst bijvoorbeeld.”

Wat zijn je mooiste herinneringen daar?
“Barbecueën op het strand, spelletjes doen, mijn eerste summer fling… Maar eigenlijk gewoon alle vakanties. Kerst is ook fantastisch in Engeland. Het is een soort romantiek daar. En mijn grandad, Engelser dan hij kan bijna niet, zegt altijd: ‘You don’t know what’s around the corner’, en dat is echt zo. Je weet niet wat voor avontuur er om de hoek is, al die pubs en kronkelweggetjes. Ik kom ook standaard 5 kilo aan als ik daar ben, omdat granny me zo verwent. Ik weet ook nog wel de eerste keer dat ik m’n man meenam naar Bournemouth en we een lange wandeling langs het strand maakten. Ik ga er eigenlijk ook altijd heen als er iets groots gebeurt. Nu ben ik zwanger, en dat wil ik dat ook daar delen. Het is echt een beetje mijn paradijs daar.”

En kom je er nog vaak terug?
“Ik probeer er sowieso elk jaar minstens een keer heen te gaan. Volgend jaar zal dat wat meer zijn, omdat ik dan m’n kleine heb. Ik raad trouwens iedereen aan om naar Bournemouth te gaan, want het is echt een bezoek waard. Iedereen die naar Engeland gaat, maar ook als je in Londen bent: er gaat een directe trein en dan ben je er in een kleine drie uur. Doen!”

Meer lezen? Check ook de lievelingsplek van Anna Nooshin, Gwen van Poorten of Cécile Narinx.