Omdat andermans lievelingsplek ook zomaar die van jou kan worden vertelt in deze rubriek een leuk iemand (en dat bepaal ik, het is hier geen democratie zeg) zijn of haar aller meest super duper favorietste plek op aard. En uiteraard trap ik zelf af.

Vlieg naar Pisa, huur een auto, rij zo’n anderhalf uur naar het zuiden, sla af bij Castiglione della Pescaia en navigeer vervolgens naar een strandtent genaamd La Valletta. Tada! Mijn lievelingsplek op aard. Sinds ik een heel klein Liesbethje was liep ik daar al rond, en elke zomer gaan we daar weer terug. Castiglione zelf is eigenlijk helemaal niet zo spannend, en misschien is het zelfs wel te omschrijven als een vrij doorsnee badplaats waar stiekem gewoon geen reet te doen is. Maar de memories he, oh de memories. Die strandtent is echter wel bijzonder mooi. Waar de meeste stranden in Italië groot en overdruk zijn, is het hier rustig en sereen. Gerund door een familie, knappe badmeesters op het strand, snoezige blauw-witte parasolletjes, een prachtig zeetje met uitzicht op Elba en een heerlijke lunchkaart is dit gewoon alles wat je verlangt van het leven.

“Zonnen lezen slapen eten drinken – on repeat”

De laatste paar jaren vieren we mijn vaders verjaardag op dit strand. Dat is een soort dwangmatige traditie geworden, ook als het stormt (wat soms zo is) zitten we daar onder ons parasolletje, dat mijn zusje en ik elk jaar weer volhangen met slingers, en waar mijn vader, de schat, altijd weer heel verrast over doet. Dan drinken we nepchampagne uit plastic glazen, geven we hem cadeautjes, en gaan daarna over tot de orde van de dag. Zonnen lezen slapen eten drinken – on repeat. Ik heb La Valletta ook wel eens aan vrienden getipt die in de buurt waren en die waren minstens zo enthousiast, dus het zit niet allemaal tussen m’n oren. Kortom, ga er eens heen. Of niet, zelf weten, maar weet dat het bestaat en dat het te gek is.

Klik hier voor adres en meer informatie

La Vallette Castiglione della Pescaia

 

La Vallette Castiglione della Pescaia