Normaal heb ik tijdens een reis altijd bakken met inspiratie voor artikelen hier op de site, maar tijdens deze reis is het hier angstvallig stil. Niet omdat ik geen inspiratie heb, alles behalve, de lijst met stukken die ik wil schrijven is gigantisch. Nee, de radiostilte komt doordat ik zo ontzettend diep in het schrijven van mijn boek zit dat ik nergens anders aan toekom. De afgelopen anderhalve week heb ik daarnaast voor extra veel concentratie (en om gewoon even offline te zijn) Instagram en Twitter verwijderd, en god wat was dat heerlijk. Ik vind Instagram echt ontzettend gezellig, maar soms vind ik het best vermoeiend om het altijd bij te moeten houden. Elke dag iets te posten, stories te maken die een verhaal vertellen, reageren op DM’s, je hebt er al snel een dagtaak aan. Maar uiteindelijk ging ik het toch wel weer een beetje missen, dus de apps zitten er weer op, ik ben weer online.

De afgelopen anderhalve week ging ik van Maleisië naar Thailand, en via Koh Lipe, Koh Mook, Ao Nang en Khao Sok National Park ben ik aangekomen in Khao Lak, waar ik dit nu schrijf. Om met Lak te beginnen: het is niet mijn favoriet. Ik las tal van blogs die het hadden over een ‘rustig en fijn kustdorpje’, maar die blogs zijn of hopeloos verouderd of geschreven door mensen die normaal alleen in steden verblijven, want een rustig kustdorpje is het absoluut niet. Het is dusdanig overwoekerd door toerisme dat menukaarten in het Duits zijn, je overal dezelfde domme thailandbroeken kunt kopen, de restaurants zijn uitgedost met knipperende verlichting en je geen stap kunt zetten zonder langs een tour agency te lopen. Ik weet het niet hoor.

‘De afgelopen anderhalve week ging ik van Maleisië naar Thailand, en via Koh Lipe, Koh Mook, Ao Nang en Khao Sok National Park ben ik aangekomen in Khao Lak, waar ik dit nu schrijf’

Maar Lipe was (ondank dat het ook heel toeristisch is) hartstikke fijn, Koh Mook was mijn droomeiland, en in Khao Sok heb ik iets spannends gedaan voor mijn boek waar ik jullie een andere keer meer over ga vertellen, en wat de reden was dat ik überhaupt naar Thailand ging. Al met al, it’s been good. Overigens zou ik afgelopen vrijdag naar huis moeten vliegen, maar ik heb er even twee weken aan vastgeplakt. Want in Nederland is het koud en vies en hier is het warm en fijn. Dus dat leek me logisch.

Nog even over dat boek. Dat is NOG STEEDS niet af, maar wel BIJNA, ook al zeg ik dat al weken. Op reis werken aan je boek over soloreizen klinkt heel romantisch en fantastisch, de realiteit is dat ik veel tijd achter m’n laptop doorbreng en de tijd die ik níet achter m’n laptop doorbreng me de hele tijd schuldig voel omdat ik éigenlijk achter m’n laptop zou moeten zitten. Snap je? Ik klaag niet, want ik zit nog altijd wel op de mooiste plekken (zie foto hieronder) en heb het goed, maar ik heb het allemaal best een beetje onderschat.

Dus nu ga ik een eind maken aan dit stuk en m’n andere document weer openen, om me te storten op de laatste dingen die aan het boek moeten gebeuren. En dan komen er zo snel mogelijk ook weer stukken hier online, want ik heb jullie honderden verhalen te vertellen. Ohja en, ik ga de site in een nieuw jasje steken, want na bijna drie jaar is het tijd voor een nieuwe look dacht ik zo. En het Instagram-account dat al anderhalf jaar stilstaat gaat ook op de schop. Kortom, genoeg te doen. MAAR EERST HET BOEK.

Liefs!

img_3232