Het is niet de eerste keer dat ik een ‘hoi ik ben er weer!’ post schrijf en vermoedelijk ook niet de laatste keer. Maar, hoi ik ben er weer! Bag to Reality heeft érg stilgestaan de laatste maanden. Er kwam nog wel af en toe een heerlijke column online van de fantastische Ida (lees ze hier allemaal), maar verder was het bedroevend stil. Daar zijn een paar redenen voor, bijvoorbeeld dat ik vrij lang heel erg diep in het schrijven van mijn boek zat, en daardoor geen headspace had om aan de site te denken. Maar ook speelden er andere dingen. Weten jullie nog dat mijn reis door Mexico zo bijzonder was omdat ik veel met de dood bezig was, vanwege het naderende overlijden van iemand die heel belangrijk voor me is? Zij is inmiddels overleden, een paar dagen voordat mijn boek uitkwam, en al met al heb ik de tijd ervoor en erna gewoon helemaal geen puf gehad om de site te vullen omdat het leven zelf me al genoeg moeite koste. Niet dat dat nu allemaal over is en ik weer lachend de weken doorga, alles behalve, het rouwen begint nu misschien pas echt te komen, maar ik probeer wel de dagelijkse gang van zaken weer een klein beetje op te pakken

Afijn, verder gaan we het daar natuurlijk helemaal niet over hebben want dit is een reisblog en het wordt anders allemaal wel erg privé. Overigens is het feit dat ik heel weinig heb gereisd de laatste tijd ook een reden dat er hier zo weinig gebeurde. Voor het eerst in jaren wilde ik eigenlijk vooral alleen maar thuis zijn, in de buurt van dierbaren, en ik ben in lange tijd niet zo lang achter elkaar in Nederland geweest. Al begint de reiskriebel nu voorzichtig wel weer te komen. Vorige week mocht ik naar Sicilië, samen met restaurant 5&33 om de Siciliaanse keuken te proeven, wat letterlijk en figuurlijk een heerlijk reisje was. Deze week komt daar verslag van. En, een paar weken terug ging ik vier dagen naar mijn favoriete plekken in Toscane; Siena, Florence en Vernazza (de foto hierboven is daar gemaakt). Dat was bedoelt om uit te puffen en bij te komen, maar bleek veel te kort. Overigens komt daar ook nog een stukkie over op de site. En ik heb nóg een tripje Italië geboekt. Begin juli, naar Levanto, om een week aan het strand te liggen, te eten, te wandelen, en heel veel te slapen. Zin in joh. Overigens is columnist Ida op dit moment voor Bag to Reality op persreis in Frankrijk, Savoie Blanc. Daar zal ze binnenkort verslag van doen dus er komt weer genoeg leuks aan.

Verder gaat het wel goed hoor. Ups en downs dag voor dag, ach zo gaat het leven. Ik heb momenteel niet super veel werk (tja laat ik daar ook maar gewoon eerlijk in zijn) dus verdeel m’n aandacht nu over klussen aan m’n huis (jawel) en ga Bag to Reality dus weer oppakken. Mochten jullie nog suggesties / tips / input / verzoeknummers hebben voor artikelen laat het me vooral weten.

En dat was het weer. Ik ga Italie-stukjes tikken en dan komen die in de loop van de week en weken online. Hoi lieve lezers, ik ben er (waarschijnlijk) weer!