Goed, het was even behoorlijk stil hier op de site. Er was veel ander werk, veel reisjes, veel privé gedoe aan m’n hoofd, er was gewoon even veel leven en dus weinig website. Heel stom, want hoe minder liefde je in een site stopt hoe minder liefde diezelfde site weer terug geeft. Geen comments, geen reacties, geen hoge bezoekersaantallen. En tja, dát is dan weer allemaal niet heel motiverend en voor je het weet zit je in een stomme vicieuze cirkel met als resultaat dat er bijna drie weken niets online is gekomen.

But no more! Ik heb er weer zin in. Er ligt een lange lijst met onderwerpen klaar, vanaf morgen begint een héél leuke nieuwe samenwerking met een mega te gekke partner waar ik vet veel zin in heb, en ook zijn er de afgelopen weken veel reisjes geweest en er komt weer van alles aan. Toen ik BtR begon was de bedoeling om een soort online magazine te worden, waar elke dag minstens twee artikelen online zouden komen. Dat was een leuk plan, maar volstrekt onrealistisch. Ik bedoel, ik doe dit niet fulltime, de website komt naast m’n gewone werk als freelance schrijver en daardoor is BtR vaak kind van de rekening. Daar wil ik de komende tijd langzaam maar zeker verandering in gaan brengen, want ik vind het eigenlijk veel te leuk om mijn eigen winkeltje hier tot een groter ding te brengen dan alsmaar voor anderen te blijven werken.

“Ik heb er weer zin in!”

Dat betekent dat er meer stukken online gaan komen, maar ook dat er, hópelijk, meer betaalde samenwerkingen gaan komen. Anders kan ik namelijk m’n hypotheek niet betalen. Of eten voor Poes Disco. Nou dan weet je het wel. Dus mocht dat zou zijn dat er meer commerciële stukken komen, ga dan geen zure comments achterlaten of het hier opeens stom vinden, als jij iets gratis kan lezen betaalt iemand anders de rekening, zo werkt het nou eenmaal (voor meer hierover kun je dit even lezen).

Ook betekent het dat ik heel misschien, heel voorzichtig, een klein beetje mijn ogen en oren ga openhouden voor iemand die me kan helpen met de site. Iemand die misschien een paar leuke artikelen per week kan schrijven, en me kan helpen met de social mediakanalen van Bag to Reality. Ik wil nu nog geen ‘echte’ vacature plaatsen (misschien later) want ik heb ten eerste geen budget om iemand te betalen (ik kan mezelf nauwelijks betalen), en ten tweede ben ik bang voor een stortvloed aan emails waar ik me dan weer doorheen moet werken en ik héb al zo weinig tijd. Dus stel je leest dit, en je denkt, ‘ja ik kan heel goed en leuk schrijven en ik wil je wel helpen met drie or so artikelen per week en misschien met social media enzo’, stuur me een mail die NIET twee A4 lang is, maar kort en bondig met wie je bent wat je doet en wat je wil, en maximaal 3 reisgerelateerde artikelen waarvan jij denkt dat ze gepubliceerd zouden kunnen worden hier op de site. Dat is wel echt belangrijk, anders kan ik niet inschatten hoe je schrijft. En niet onaardig bedoeld, maar ik zoek iemand die al kán schrijven, of die gewoon van nature een heerlijke pen heeft mét eigen geluid, die niet iemand nadoet en zelf kan nadenken. Ik ben heel slecht in ‘nee’ verkopen maar heb met mezelf afgesproken dat ik dat nu wel ga doen, dus als ik het niet goed genoeg vind heb ik altijd gelijk. Zo, dat klonk even streng maar met duidelijkheid komen we verder en ik ben er een ster in me heel schuldig te voelen naar anderen maar daar wordt niemand beter van.

“Ook betekent het dat ik ogen en oren ga openhouden voor iemand die me kan helpen met de site.”

Dan nog een andere vraag waar ik meningen over wil. Nu gaat Bag to Reality in z’n geheel over reizen, maar vaak genoeg loop ik tegen dingen aan die ik wil bespreken die níet over reizen gaan. Wat vinden jullie, zal ik daar een rubriek voor bedenken? Of gewoon alleen op reizen houden?

Goed, wat nog meer, niet zoveel volgens mij. Ik ga tikken zodat er de komende tijd op z’n minst om de dag iets online komt, en misschien wel vaker. Komen jullie dan gewoon heel vaak kijken en lezen hier? Lijkt me razend gezellig. Bag to Reality is back!

img_5961