Citytrip boeken Florence

Afgelopen weekend was ik op citytrip in Florence en dat was geweldig en jij moet dat ook doen. Zo, om maar meteen het belangrijkste gezegd te hebben. Dit weekend kwam tot stand doordat ik ontzettende heimwee naar Italië had, en eigenlijk 10 dagen wilde gaan. Florence, Napels en dan eindigen in Sicilië. Maar stiekem was dat veel te overmoedig en kan ik het even helemaal niet betalen om 10 dagen weg te gaan, dus ik kortte het in naar een weekend. Vrijdagavond heen, maandagavond terug. Hartstikke overzichtelijk, als ik een baas had gehad hoefde ik maar één dag vrij te nemen.

In Florence was het warm, zonnig, bloedmooi, mega lekker, en gewoon totaal de hemel op aard. Het is de perfecte stad voor een citytrip. Eigenlijk snap ik niet dat ik dit niet veel vaker doe, want zó duur hoeft het allemaal niet te zijn. M’n vlucht was rond de 50 piek en ik had een perfect guest house pal achter de Duomo voor 70 euro per nacht. Dat is in je eentje nog steeds niet gratis, maar als je met z’n tweetjes gaat is het echt niet veel. Bovendien heb ik heel laat pas geboekt en als je dit eerder regelt krijg je vast betere prijzen. Uit eten gaan in je eentje is ook vaak heel goed te doen. Wat restaurants duur maakt is de fles wijn die je als duo (of meer) bestelt, maar in je eentje doe je dat dus niet. Eén glas, misschien twee, klaar ben je. Verder is het ontzettend prettig dat je zo’n weekend helemaal zelf mag invullen. Ik wilde veel mooie terrassen doen, en heb de musea links laten liggen (te druk, te duur). Ben zelfs even een Zara in geweest omdat fuck it het is mijn tijd en ik hoef met niemand rekening te houden. Terwijl het natuurlijk vrij krankzinnig is om in Florence naar een Zara te gaan aangezien we die hier in Amsterdam ook in tweevoud hebben.

“Ben zelfs even een Zara in geweest omdat fuck it het is mijn tijd en ik hoef met niemand rekening te houden.”

Anyhow, deze citytrip van nog geen drie dagen voelde als een kleine vakantie, ook al was ik gewoon aan het werk. Met MacBook in de tas ging ik van terras naar terras, the world is my office. Ik heb eindeloos lang in de zon gezeten, bestelde om 13:00 een glaasje wijn, slenterde door de kleine straatjes, ging om 22:00 naar bed omdat ik daar zin in had, stond om 10:00 pas op omdat ik daar zin in had, en at pizza, ijs, pasta en de lekkerste broodjes.

Een weekend als dit doet me weer realiseren dat ik veel te weinig gebruik maak van het feit dat ik in Nederland en dus in Europa woon, daar had ik het al wel eens eerder over gehad. Op een paar uur vliegen hebben we de mooiste steden van de wereld, waarom ga ik daar niet veel vaker heen? De komende dagen komen wat restauranttips en dergelijke online maar voor nu wil ik nog even wat redenen geven waarom jij ook op citytrip moet gaan.

1. Het kost maar een paar uurtjes vliegen om gevoelsmatig heel ver weg te zijn.
2. Het kost ook maar een paar tientjes om een paar uurtjes te vliegen om gevoelsmatig heel ver weg te zijn.
3. Europa is fucking mooi, en alles is redelijk dichtbij
4. Italië is het beste land van de wereld en zou je alleen al om die reden heel vaak heen moeten gaan.
5. Maar andere landen zijn ook oke.
6. In je eentje reizen is niet alleen met een backpack heerlijk, ook een citytrip leent zich er prima voor.
7. Want je kan naar Zara zonder dat iemand daar iets van kan zeggen.
8. Maar ook omdat het heel lekker is om in je eentje op een terras te zitten.
9. Je ziet wat van de wereld zonder dat je er heel veel kostbare vakantiedagen voor op hoeft te geven.
10. Zeker als je naar een zuidelijker gelegen land gaat ervaar je opeens weer hoe het is om het warm te hebben (ook al is het op moment van schrijven ook belachelijk warm in Nederland maar daar hebben we het nu niet over).
11. Omdat reizen gelukkig maakt. Ook al is het maar drie dagen. Dat is eigenlijk wel de belangrijkste reden.

Citytrip boeken florence