Afgelopen weekend pakte ik m’n tas in met tandenborstel en een set schone kleren, nam uitgebreid afscheid van mijn lieve Poes Disco en ging de deur uit voor een nachtje weg. Maar, wel in eigen stad. Een staycation ook wel, een fenomeen wat zeker door mensen in steden liefdevol wordt omarmd. Mijn staycation bracht me richting Amsterdam Centraal, op de pont, daarna nog een klein stukje fietsen tot ik aankwam bij m’n tijdelijke home away from home, het nét geopende hotel YOTEL.

YOTEL zat wel al in Nederland, op Schiphol om precies te zijn, maar heeft dus nu ook een city locatie. In Noord, de plek die Amsterdammers jarenlang toch maar ingewikkeld vonden maar nu volwaardig onderdeel van de stad is geworden. YOTEL heeft hotels in New York, Singapore, San Fransisco – allemaal dure wereldsteden waar elke meter veel waard is. De kamers zijn dan ook compact, en voorzien van een ruimtebesparend bed dat verstelbaar is en daardoor niet de hele kamer in beslag neemt, tenzij je er in ligt. In de badkamer met regendouche staan lekkere spulletjes van Urban Skincare, en mocht de stad waar je bent je niet genoeg vermaken hangt er ook altijd een groot tv-scherm in de kamer.

Beneden een restaurant met fijne lounge, en de vestiging in Amsterdam heeft zelfs een buitenbioscoop. Daar is nu, we schrijven november, niet zo gek veel lol aan te behalen, dus hij is open en beschikbaar vanaf zomer 2020, en dan zit je dus heerlijk op een terras aan het water in de buitenlucht film te kijken.

Verder zit het nieuwe hotel op een kwartiertje lopen van EYE, Tolhuistuin en de Adam-tower, en ook de goddelijke interieurwinkels Van Dijk & Ko en Neef Louis zitten op drie keer struikelen van je hotelkamer. Een prima locatie dus.

Al met al is YOTEL een welkome kwalitatieve en betaalbare (kamers zijn er al vanaf €100,-) toevoeging aan de stad waar hotelkamers nagenoeg onbetaalbaar zijn geworden. Dus wie ook zin heeft in een staycation of wie vrienden uit het buitenland heeft die vragen om slaaptips, dit is waar je wezen moet.


Dit artikel is ontstaan in samenwerking met YOTEL, en is onderdeel van een campagne die ook op mijn Instagram heeft gelopen. Zoals altijd ben ik erg blij en trots als merken op Bag to Reality willen adverteren, want zo kan ik de rekeningen betalen en tijd vrijhouden om de site te onderhouden. Voor meer informatie omtrent adverteren klik je hier.