Hoe hard ik ook roep van nieuwe avonturen te houden, stiekem ben ik van top tot teen gevuld met tradities. Mijn moeder zei altijd “als je iets twee keer hebt gedaan is het een traditie” en daar ben ik het wel mee eens. En zo geschiedde dat ook tijdens reizen er allerlei tradities zijn ontstaan. Één daarvan is dat ik de reis afsluit in een mooi (en duur) resort of hotel. Vaak omdat ik de rest van de reis in brakke hostels heb geslapen, en ik mezelf wil trakteren op één of twee nachten rust, een zacht bed zonder kamergenoten en een schone badkamer die ik met NIEMAND hoef te delen.

Zo ook tijdens mijn meest recente reis door de Filipijnen. Zoals ik hier al schreef was de laatste stop het eiland Siargao, en al weken wist ik dat ik daar in het Siargao Bleu Resort zou gaan slapen, en al weken verheugde ik me daar op. Sterker nog, het was de reden dat ik ondanks voorspellingen van veel regen tóch nog die kant op wilde. Want, dat zwembad. DAT ZWEMBAD. En ja ik geef meteen toe, hier slapen is niet goedkoop. Maar, daarom blijf ik ook altijd maar één en soms twee nachten in zo’n hotel. En dan check ik dus héél vroeg in en pas heel laat weer uit, zodat ik optimaal gebruik kan maken van mijn boeking.

“Een zacht bed zonder kamergenoten en een schone badkamer die ik met NIEMAND hoef te delen.”

Goed, Siargao Bleu dus. Het ligt een klein kwartiertje scooteren ten noorden van General Luna, en 1 minuut van Cloud Nine. Dat is dus perfect. Er zijn twee soorten kamers: de drijvende villa’s aan het zwembad en ‘gewone’ kamers eromheen. Ik sliep in die laatste en dat is minstens zo heerlijk. De kamers hebben een eigen balkon of terrasje, groot tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden, giga badkamer met stortdouche, en mega fijne matrassen en dito kussens.

Uiteraard is er een restaurant, en zelfs eentje met de meeste uitgebreide viskaart van het hele eiland. Er is een spa, je kunt tours boeken, scooters huren, duiklessen nemen, aanschuiven bij de filmavonden, zumba of yoga bij zonsondergang doen, en natuurlijk de HELE dag in en aan het zwembad hangen. Wat min of meer is hoe mijn dagen eruit zagen.

Nogmaals, dit hotel is niet goedkoop (vanaf €150,-) en past daarmee niet echt in het standaard backpackverhaal. Maar! Zeker als je met z’n tweetjes reist is het de investering meer dan waard. Zie het als een traktatie, een cadeautje, een extra verwennerij voor jezelf. En als je toch nog twijfelt kijk dan nog maar een keer naar dat zwembad. I mean, you know you want it…

Boeken? Doen! Check hier de website en huphuphup maak jezelf een gelukkig mens.

filipijnen-siargao-bleu-resort-1

filipijnen-siargao-bleu-resort-2

filipijnen-siargao-bleu-resort-3

filipijnen-siargao-bleu-resort-4

filipijnen-siargao-bleu-resort-5

filipijnen-siargao-bleu-resort-6

filipijnen-siargao-bleu-resort-7

filipijnen-siargao-bleu-resort-8

filipijnen-siargao-bleu-resort-9

filipijnen-siargao-bleu-resort-10

filipijnen-siargao-bleu-resort-11