Geen plek op het web waar perfectie meer zegeviert dan op Instagram. Daar schijnt de zon altijd, ben je steevast dolgelukkig, is elk uitzicht er een voor in een lijstje en zie je er zelf op je best uit. Maar vergis je niet, lang niet elke foto is net zo vanzelfsprekend als ‘ie eruit ziet. Daarom ga ik in deze rubriek elke week een keer met m’n billen bloot en vertel jullie het ware verhaal achter één van mijn foto’s op Instagram. Om het allemaal een beetje echt te houden, snap je wel.

Deze foto is gemaakt in het Khao Sok National Park, Thailand, nadat we drie dagen in de bush hadden gezeten. En, in de regen. Toen we dit park bezochten zaten we vol in het regenseizoen en kwam het elke dag met bákken uit de hemel. De eerste dag regende het zelfs zo hemeltergend hard dat we verpakt in zes poncho’s de anderhalf uur durende toch naar de plek van overnachting moesten maken. Het was koud, nat en al met al uiterst onprettig. Drie geweldig leuke dagen volgde, maar wel dagen waarbij het 90% van de tijd regende. Toen we weer terug naar de bewoonde wereld gingen brak de zon door, en konden we eindelijk iets zien van de omgeving. Want tot dan was het grijs en mistig en ondanks dat dat ook heel indrukwekkend was, was het verdomd irritant dat we het park niet in volle glorie konden zien.

Ik maakte deze reis met 7 anderen (bloggers en fotografen) en toen we bij de spot van de foto aankwamen gingen we om en om op exact dezelfde plek zitten om allemaal exact dezelfde foto te maken. Dat was vrij knullig, op zo’n smal wiebelend bootje langs elkaar lopen, jezelf positioneren, en dan met je rug naar de groep gaan en doen alsof je ontzettend alleen op de wereld bent en lekker in de verte aan het turen bent. En daarna heel snel de foto’s checken en al dan niet opnieuw gaan zitposeren. Maar, het leverde wel een knap plaatje op. Zeven keer zelfs.

Lees hier meer over het Khao Sok National Park