Over BtR

Sinds ik (Liesbeth, aangenaam) in de zomer van 2012 voor het eerst in mijn eentje op reis ben gegaan ben ik zo’n irritant mens geworden dat niet kan ophouden met praten over dat ik reizen zo leuk vind. Inmiddels is het ontzettend het nieuwe zwart om veel en vaak te zeggen dat reizen je ‘passie’ is, maar dat hele passie vind ik een grandioze braakterm dus dat zal je van mij niet horen. Kijk, het liefst ben ik gewoon voor eeuwig op vakantie, laten we elkaar geen mietje noemen. Maar los van dat is er meer aan de hand.

Ik ben zo spiritueel als een baksteen maar toch ontkom ik niet aan zweverige termen wanneer ik moet uitleggen waarom reizen zo bijzonder is. Namelijk, omdat wanneer ik op reis ben, vooral wanneer ik in mijn eentje op reis ben, ik de meest eerlijke, pure en oprechte versie van mezelf kan zijn. In het buitenland ben je niet mooi of lelijk, niet dik of dun, niet raar of normaal, je bént gewoon. Het is niet voor niets dat mensen tijdens vakanties of reizen opeens tot de meest heldere inzichten over hun leven komen. Wanneer het allesbepalende en oh zo vertrouwde kader van de dagelijkse sleur van je af valt, komt er een heel andere kant van jezelf naar boven die je normaal maar nauwelijks tegenkomt. En dát is die reality, dat is waar je letterlijk verslaafd aan kunt raken, dat is de travel fever. Goed, nu mag de zweverige muziek weer uit, want verder staan we hier heus met beide benen op de grond, en als je eenmaal terug bent van die mooie reis is het natuurlijk gewoon weer de alledaagse werkelijkheid wat de klok slaat.

Bag to Reality is eerlijk, recht door zee en zegt waar het op staat. Als iets kut is is iets kut, als iets vet is is iets vet, daar hoeven we verder niet heel moeilijk over te gaan doen. Verwacht hier niet een eindeloze opsomming van koffietentjes, of waar je de perfecte avocado on toast kunt krijgen. Het zal heus eens genoemd worden, maar er zijn al genoeg sites die dat aanbieden. Hier kom je voor vrolijke, hopelijk grappige en bovenal nuttige verhalen die je reis of vakantie gewoon leuker en makkelijker maken. Dus, welkom bij je Bag To Reality.

Close