El Nido filipijnen hotel seaview
Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker
Zoeken & Boeken

Wel of niet je slaapplek vooraf boeken?

Inmiddels ben ik lid van meerdere fora waar reizigers verzamelen, en één van de meest gestelde vragen is: “moet ik nou wel of niet van tevoren mijn slaapplek boeken?” In principe ben ik in het kamp dat zegt van niet. Of nou ja, ik hang eigenlijk ergens in het midden: boek iets voor de eerste (twee) nacht(en), en ga daarna op zoek naar iets nieuws. Want, dat levert avontuur op, je ziet meerdere delen van de plek waar je bent, en alles van tevoren uitstippelen is ook maar zo saai. “Er is altijd wel een bed te vinden” roep ik graag en vaak.

Maar tijdens mijn reis door de Filipijnen ben ik daar voorzichtig aan een beetje van teruggekomen. Want dat hele ‘ik zie wel waar ik slaap’ werkt daar niet goed. Als in, ik ving steeds bot, alles was vol. Tuurlijk, er is absoluut altijd wel ergens een bed te vinden, maar niet het bed dat ik wilde. En niet alleen ik had hier last van, ook de mensen in de reisfora liepen tegen hetzelfde probleem op. Vrijwel wekelijks zag ik paniekerige berichten voorbij komen met “ik ben nu hier en hier en ALLES IS VOL OMG WAT NU.” En das echt niet lachen.

“Er is absoluut altijd wel ergens een bed te vinden, maar niet het bed dat ik wilde.”

Dus ja tja wat te doen. Het ‘echte’ backpacken dicteert eigenlijk Gij Zult Nooit Iets Van Tevoren Boeken maar de luxepoes in mij (die is er heus) wil wél een leuke plek op een goede locatie. Dus, WAT NU? Wel lieve kinders, ik heb het antwoord niet! Ha. Ja nee heel lullig, maar hier is geen wijsheid op. Behalve te zeggen dat het misschien een beetje aan de plek ligt waar je heen gaat. Is het hoogseizoen? En een populaire plek? Dan misschien toch maar wel boeken. Ook slim, check van tevoren even op Booking.com of Hostelworld.com of er veel leuke plekken zijn, if so, hoef je (misschien) niet te boeken. Zijn er maar een paar plekken waarvan je denkt YES en is de rest eigenlijk best wel mheh? Dan wel boeken.

Of je hier wat aan hebt? Geen idee, maar jullie stelden me steeds deze vraag en aangezien ik slaaf ben van jullie wensen (das niet waar. Ok een beetje.) is dit mijn antwoord. Gebruik uw gezond verstand, speel desgewenst op safe en boek of lap alles aan je laars en ga voor het avontuur en eventueel slapen in crap hostels. Maaaaar dat levert vast weer een leuk verhaal op voor het thuisfront en dat is ook wat waard. Toch?

Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker

Leave a Reply