screen-shot-2017-12-04-at-19-01-56
Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker
Zoeken & Boeken

Waar dan ook ter wereld kerstcadeaus kopen

Het einde van het jaar nadert en normaal gesproken betekent dat dat ik me in het zweet aan het stressen ben om alle laatste dingen af te ronden en me klaar te maken voor vertrek. Want eigenlijk zijn december en januari mijn reismaanden. Vorig jaar Filipijnen, het jaar daarvoor Sri Lanka en Thailand, daarvoor Brazilië, dáár weer voor Vietnam – afijn, ik ben al in geen jaren thuis geweest voor Kerst, Oud & Nieuw en sinds ik freelance werk blijf ik als het even kan gewoon meteen minstens een maand weg. Want ik kan niet goed tegen kou, ik kan niet goed tegen de verplichte gezelligheid van Kerst, en vooral kan ik niet goed tegen de verstikkende sociale druk die oud & nieuw met zich meebrengt. Ik ben dan ook van mening dat 31 december het best ergens ver weg op een warm tropisch strand doorgebracht kan worden, zoals ik hier al eens eerder betoogde.

Maar een eigen huis en vooral een kat zorgen ervoor dat ik niet zomaar m’n backpack kan pakken en het land kan verlaten, er moet altijd krankzinnig veel gedaan worden voordat dat zover is. M’n huis gaat op Airbnb en moet dus helemaal ontdaan worden van alles wat Airbnb’ers niet mogen zien of stelen, en mijn lieve Poes Disco moet dan uit logeren, iets wat ze hartstochtelijk haat, maar goed, soms is het niet anders. En dan moet zo’n reis ook nog voorbereid worden, want een ticket boeken is één, een beetje weten wat je gaat doen is wel zo prettig. Over het plannen van een reis hebben we het ook al gehad trouwens, en wel hier. Of ik het niet ongezellig om Kerst en Oud & Nieuw te missen, vragen mensen me vaak. Het simpele antwoord is ‘nee’, het langere antwoord is dat mijn familie zelf ook niet zo fanatiek is met Kerst, dat ze er inmiddels wel al aan gewend zijn, en meer in het algemeen dat ik vind dat je niet altijd alles maar hoeft te doen om anderen te behagen. Als ík liever weg ben dan vind ik dat ík dat ook vooral moet doen.

Maar dit jaar, schrik niet, dit jaar blijf ik voor het eerst in járen in Nederland. Geen waar-zal-ik-heen-gaan-discussies, geen routes plannen, geen opruimwoede, geen inpakstress, niets van dat al, vreselijk! Ik weet al een tijdje dat ik dit jaar niet op winterreis ga en maakte me dat eerst echt stíknerveus en doodongelukkig, inmiddels vind ik het stiekem eigenlijk best wel lekker. Geen waar-zal-ik-heen-gaan-discussies, geen routes plannen, geen opruimwoede, geen inpakstress, niets van dat al, heerlijk! Er zijn meerdere redenen die me hier houden, familiezaken spelen mee, en verder is het zo dat ik een boek aan het schrijven ben. Een boek over reizen nota bene, en dan zelf dus niet meer kunnen reizen want zo’n boek schrijft zich niet vanzelf en het moet af precies tijdens de periode dat ik normaal gesproken op reis zou zijn. De ironie is pijnlijk en lachwekkend.

Maar iedereen die wél op reis kan zou ik onmiddellijk aanraden om dat meteen te doen. Nu is niet iedereen gezegend (of gekweld) met een familie waar Kerst niet zo belangrijk is, dus stel je familie begint enorm te protesteren over FAMILIE en TRADITIE en CADEAUS, dan heb ik samen met mijn vrienden van PayPal de oplossing voor je. We leven tegenwoordig namelijk in een super moderne en technische wereld waar fysieke aanwezigheid lang niet altijd meer nodig is. Wat nou persoonlijk cadeautjes overhandigen, die laat je gewoon bezorgen vanaf waar je dan ook ter wereld bent, ha! Dus, ga lekker op reis, en zoek ter plekke even een momentje om een goede online shopsessie te houden waarbij je voor al je achterblijvende familieleden beeldschone cadeautjes koopt. Wie online betaalt met PayPal profiteert bovendien zelf ook van fijne extra’s, bijvoorbeeld de mogelijkheid van Aankoopbescherming, dat is toch een behoorlijk prettige bijkomstigheid.” En dankzij One Touch hoef je niet meer eindeloos lange creditcardnummers in te voeren of je backpack overhoop te kieperen op zoek naar je bankierenapparaatje. Iedereen blij!

Voor wat extra inspiratie, onderstaande uitstekende cadeaus kunnen allemaal gekocht worden bij een webshop die PayPal accepteert. Happy shopping AND happy travels!

screen-shot-2017-12-04-at-18-52-11

 1. Giga warme sjaal. Wie in Nederland blijft heeft die ook wel nodig. €25,- bij Urban Outfittersscreen-shot-2017-12-04-at-18-53-41
 2. Spelletjes spelen tijdens Kerst, leuk voor de thuisblijvers. Als het jouw cadeau is ben je er tóch een beetje bij. €8,- van River Island.screen-shot-2017-12-04-at-18-55-03
 3. Razend gezellige spaarpot. Geef ‘m aan iemand met de boodschap dat diegene dan extra goed kan sparen om volgend jaar zelf ook op reis te gaan. €25,- van River Islandscreen-shot-2017-12-04-at-18-56-16
 4. Een kussen met een palmboom! Wel zo toepasselijk. Kunnen ze dromen over jou, en de mooie reis die je maakt. €34,95 van Crisp Sheets via de Bijenkorfscreen-shot-2017-12-04-at-18-57-39
 5. Ideaal cadeau voor wie zelf ook reist: een draagbare speaker. €29,99 van JBL via de Bijenkorf

screen-shot-2017-12-04-at-18-58-46

6. Een letterbox! Helemaal hip, en hartstikke gezellig. €36,- van Urban Outfitters

screen-shot-2017-12-04-at-18-59-49

7. Nog meer moois voor in huis, dit ontzettend gezellige maantje. Ideaal voor Kerst! €30,- van Urban Outfitters

——————-——————–—————–———————–————-
Dit artikel is in samenwerking met PayPal ontstaan. Ik ben heel trots en blij dat een groot bedrijf als PayPal met Bag to Reality wil samenwerken. Voor verdere uitleg over mijn beleid betreft advertenties kun je dit even lezen.
——————–——————–—————–———————–————-

Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker

3 Comments

 • Liesbeth
  15.12. 2017 4:45 pm

  Heeel leuk weer Lies. Groetjes van een naamgenoot.

 • Rik van de Spoor
  18.12. 2017 3:45 pm

  Noujaaaa zit je in Boulevard te vertellen dat je op reis moet blijf je zelf thuis!

 • Josine
  19.12. 2017 9:18 am

  Yeah! En die Rik is niet echt een oplettende lezer.

Leave a Reply