Vliegtuigmaaltijden
Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker
Zoeken & Boeken

Voor wie van vliegtuigmaaltijden houdt

Eén van de leukste dingen van vliegen vind ik het eten. Dat wordt overigens door anderen vrij consequent ‘voer’ genoemd, ik ben dus dól op de vliegtuigmaaltijden. Het eten in vliegtuigen is geregeld aan gehaat onderhevig, en mensen mogen graag collectief klagen op de ‘smakeloze zoute bende’ die je voorgeschoteld krijgt. Allereerst, hoe kan iets nou én smakeloos zijn én te zout, dat slaat nergens op. Is dus onzin. Heus wil ik toegeven dat het geen sterrenmaaltijd is, maar zonder te overdreven kan ik zeggen 90% van de vliegtuigmaaltijden écht lekker te vinden.

Nu moet ik wel toegeven dat ik ook heel goed ga op de kleffe sandwiches die je bij een tankstation koopt, dus misschien heb ik gewoon niet zo veel smaak. Dat kan heel goed kloppen. MAAR, los van de smaak ben ik vooral dol op de gezelligheid. Je zit toch met z’n allen in dat toestel en gaat allemaal naar dezelfde plek, hebt allemaal niet per se heel veel zin om 13 uur opgevouwen te zitten, maar je maakt er het beste van. Collectief lijden, zeg maar (al vind ik zelf vliegen het leukste van de wereld). Het moment dat de maaltijden worden geserveerd is dan een kleine onderbreking van je film, boek of dutje. En ook altijd een beetje spannend, want wat zou je dit keer in de bakjes vinden? Het grootste geluk zit in het kleine flesje witte wijn dat ik er standaard bij vraag. Behalve bij ochtendvluchten misschien, maar eigenlijk is een klein glaasje witte wijn een uitstekend begin van de dag dus wat betreft zou het prima moeten kunnen.

“Het grootste geluk zit in het kleine flesje witte wijn dat ik er standaard bij vraag.”

Onlangs werd ik gewezen op een site die (na Bag to Reality natuurlijk) misschien wel eens de beste site van Het Internet zou kunnen zijn. Het is namelijk een site waar DUIZENDEN vliegtuigmaaltijden op te zien zijn. I kid you not. Er is dus een hele online community van gelijkgestemden die allemaal een foto van hun maaltijd maken en inzenden op deze site, AirlineMeals.net. En, niet alleen van wat jij en ik krijgen in economy, maar ook de maaltijden van first en business class zijn te bewonderen in al hun glorie, ingedeeld op airlinemaatschappij. Die foto’s zijn natuurlijk enorm knullig maar dat maakt het er allemaal niet minder feestelijk om.

Ik vind het vooral heel fantastisch dat deze site uberhaupt bestaat, dat er mensen zijn die dit bedenken, opzetten, en dat er dan OOK nog eens mensen zijn die hun foto’s insturen. En ja, het zou prima kunnen dat ik daar ook aan mee ga doen.

Vliegtuigmaaltijden

Vliegtuigmaaltijden

Vliegtuigmaaltijden

Vliegtuigmaaltijden

Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker

2 Comments

 • Daphne | food & flip flops
  30.03. 2017 12:19 pm

  Whahaha, ik ga die site meteen checken! En yes, een mede liker van vliegtuig”voer”!
  I love it wanneer je het karretje al van ver af aan ziet komen, de geur van het eten je neus binnen dringt en je stiekem al een glimp van het bakje op kunt vangen! En dan komt de vraag wat je zou willen eten, tegenwoordig kun je gewoon uit 3 dingen kiezen; leuk leuk! En ja, dat dan folie van je bakje halen om naar de verrassing te kijken! Maar moet zeggen dat het business class “voer” met ook erg goed beviel toen! Heerlijk. Thanks voor deze leuke blog.
  Krijg er trek van!

 • Simone
  18.09. 2017 7:46 pm

  Ik wil bij elke blog die ik op je site lees commenten dat ik in een deuk lig. Nu herken ik humor redelijk snel durf ik te stellen, maar dat gaat veelal om mondeling werk. Het voelt een beetje raar om een onbekende als nog grotere onbekende te complimenteren, maar echt: ik lig dus om de paar seconden luid te hinniken van plezier.

Leave a Reply