De beste budget airlines
Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker
Zoeken & Boeken

Dit zijn ze: de allerbeste budget airlines

Goed, mijn relaas tegen Ryanair maakte nogal wat los gister. Gelukkig waren de meeste van jullie het gewoon met me eens (ik heb graag gelijk) maar er waren ook minder blije reacties. Sommigen waren zelfs zó niet blij dat ik bijna ga denken dat ze Ryanair zíjn. Hoe dan ook, om vast één misverstand de wereld uit te helpen, ik hoef helemaal niet altijd met “een rode loper en champagne” te vliegen, zoals iemand schreef. Niet dat het me per se erg lijkt om met champagne te vliegen, maar ik ken nul airlines die met rode lopers werken. En tuurlijk ben ik ook dol op goedkoop vliegen, het ging me dan ook niet om budget airlines in het algemeen, maar om Ryanair in het bijzonder. Daarom hierbij een lijstje met budgetairlines die wél een goed idee zijn.

Die lijst bedenk ik niet zelf, maar neem ik over van Skytrax, een bedrijf dat de waardering van airlines meet en elk jaar met de World Airline Awards komt. Wereldwijd zijn dit de 10 beste low cost airlines, dus mocht je tijdens een ticketboeksessie deze tegenkomen heb je goede kans dat je goed zit. Happy flying!

1. AirAsia (en niet zomaar, maar voor de NEGENDE keer op rij werden ze uitgeroepen tot beste van de wereld.)
2. Norwegian (ik vlieg over een kleine maand met Norwegian en ben heel benieuwd)
3. jetBlue Airways
4. easyJet (niet mijn favoriet maar zeker in Europa zo dominant groot dat je er moeilijk onderuit komt. Ze neuzelen ontzettend met handbagage maar eerlijk is eerlijk, verder heb ik nooit veel gedoe met ze gehad)
5. Virgin America
6. Jetstar Airways
7. AirAsiaX
8. Azul Linhad Aéreas Brasileiras
9. Southwest Airlines
10. Indigo

Mocht je iets vinden waarvan je niet zeker weet of het een veilige en goede maatschappij is, check het even op Airline Ratings, better safe than sorry niewaar.

Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker

Leave a Reply