In je eentje op reis gaan is voor velen spannend zat. En terecht, dat is het natuurlijk ook best wel. Maar je hoeft heus niet meteen naar een inheemse stam in Bolivia of een afgelegen eiland in de Stille Ocean te gaan om toch die soloreiservaring (het is een woord) te hebben. Dus, daar gaan we. Soloreizen voor beginners.

Bezoek een yogaretreat
Lijkt mij de hel op aard maar ik ken best wat mensen die dit helemaal de shit vinden. Een week of twee in een fijn resort of huis ergens op Ibiza of Thailand en dan heel zen worden zonder alcohol, veel groen eten en uiteraard genoeg yoga. Ja tja god ja. Niet mijn ding, maar wél heel goed voor je kop en daar gaat het uiteindelijk allemaal om. En, heel toegankelijk om in je eentje te ondernemen.

Maak een citytrip
Even een (lang) weekend naar Parijs of Rome. Wat kan je gebeuren? Boek een leuk hotel of Airbnb, stippel een mooi plan uit met alles wat je wil zien en doen, trakteer jezelf op veel terrassen met wijn en goddelijk eten, en je bent de koning te rijk. Echt. Wedden?

Huur een huis
Als vooral het backpack-aspect je tegenstaat huur je toch gewoon een fijn vakantiehuis ergens? Twee weken met je donder aan de Spaanse of Italiaanse kust is echt voor niemand een straf. Hoef je je niet zorgen te maken over hostels, bussen of treinen, maar mag je elke avond terug naar je eigen bed van huis, dat al snel als huis zal voelen. Wacht maar af.

Sluit je aan bij een groep
Dit is misschien een béétje valsspelen, maar er zijn best wat reisorganisaties waar je met een groep kunt reizen. Dan ben je alleen en toch niet. En ja, groepsreizen klinken altijd super saai en bejaard, maar dat hoeft niet zo te zijn. Ik ben ooit twee weken in China opgetrokken met een groepsreis die ik bij Kilroy Travel had geboekt en dat was een grandioos feest. Die groepen worden vaak opgedeeld aan de hand van leeftijd en interesses, dus geen zorgen dat je opeens met een gezin met 8 kinderen opgescheept zit.

Kortom, wie nog twijfelt, nergens voor nodig en gewoon gaan met je donder.