Wat doe je met je huisdier als je op reis gaat?
Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker
Reizen 101

Wat doe je met je huisdier als je op reis gaat?

Zoals de meeste van jullie inmiddels wel zullen weten heb ik een innige relatie met mijn kat, genaamd Poes Disco. Disco woont al 9 jaar bij mij en dat is aanzienlijk langer dan dat ik reizen leuk vind, wat soms voor problemen zorgt. Want, wat doe je met een kat als je óók graag op reis gaat? Door de jaren heen heb ik inmiddels flink wat manieren gevonden, dus die deel ik nu graag met jou. Komen ze.

Oppas in huis

Dit doe ik het meest, ik zoek iemand die gedurende mijn reis of vakantie in mijn huis komt wonen, en zo niet alleen op het huis past maar ook, en vooral, op de poes. Ik zet een oproepje op Facebook met de vraag wie er in mijn huis zou willen om op de poes te passen en eigenlijk is het dan altijd binnen een uur geregeld. Het zal je verbazen hoeveel mensen net between houses zitten, of die met huisgenoten wonen en het wel even lekker vinden om een keertje alleen te wonen. Want ohja, ik woon dus alleen, dat maakt het verhaal wel aantrekkelijker voor potentiële oppassen. Maar als jij met huisgenoten woont hoef je ook niet op zoek naar een oppas dus waarom lees je dit stuk eigenlijk? Nee geintje. Maar, iemand in huis dus. Disco is vrij eenkennig en heeft altijd een paar dagen nodig om te ontdooien, maar uiteindelijk gaat het altijd goed.

Poes uit logeren

Als ik langer dan bijvoorbeeld twee weken weg ga, wil ik mijn huis nog wel eens verhuren op Airbnb. In dat geval moet Disco uit logeren, iets waar ze een ontzettende hekel aan heeft, maar tja, soms is het niet anders. Overigens is het in de 9 jaar dat ze bij mij woont in totaal 5 keer gebeurd dat ze uit logeren ging, dus het valt alles mee. Zoals ik hier al wel eens vertelde heb ik ontzettende mazzel in de vorm van een heel lieve opa en oma in Den Haag die heel graag Disco in huis hebben af en toe. Disco is op haar beurt ook heel dol op deze opa en oma dus het is een match made in heaven. Wie geen opa of oma ter beschikking heeft, zie volgende kopje.

OOPOEH

Jaaaa OOPOEH, ik ben zo dol op OOPOEH. Het staat voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier, en dat legt het meteen wel goed uit ook al. Ik heb er ooit voor ELLE een uitgebreid stuk over geschreven dus lees dat hier maar even.

Huisdierenservice

Wat ook kan, is dat je iemand inhuurt die je kat (of ander huisdier) eten komt geven als jij weg bent. Als je niet zo lang weg bent is dat een prima optie, al vraag ik het meestal aan m’n vader of buurman. Mocht dat geen optie zijn is deze site een prima oplossing.

Petcube

Een Petcube is een soort webcam die je in je huis neerzet en waarmee je kunt zien wat er thuis gebeurt. Hij gaat aan bij beweging en neemt op wat er dan gebeurt. Dus loopt je poes door het beeld, dan krijg je daar een melding van waardoor je live kunt meekijken. En dat stukje wordt ook opgenomen zodat je het later terug kunt kijken. Ik heb er eentje voor m’n verjaardag cadeau gedaan en ik kan je zeggen, het is écht het leukste van de wereld. Nu kun je eindelijk weten wat je huisdier allemaal uitspookt als jij er niet bent! Echt I love it.

(Overigens is Disco zelf het er allemaal enorm mee oneens en probeert ze keer op keer stiekem mee te gaan door zich dagenlang in mijn koffer te draperen)

Wat doe je met je huisdier als je op reis gaat?

Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker

1 Comment

  • Coen Rijkaart
    31.07. 2017 3:28 am

    Wat een coole naam Disco, ik ben laatste tijd veel met die naam bezig. Volgende auto wel of geen Discovery en omdat Disco is de naam zit eigenlijk al genoeg reden voor wel want muziek is heel belangrijk voor me….

    Dus ik las disco en dacht reageren.

    Over drie weken verhuizen en als dat achter de rug is hebben we aan huis twee paarden een hond (puppy) en een kat. Denk dat de paarden en de kat altijd boerderij blijven bewaken en alleen de hond OVERAL mee naartoe gaat. Wordt stoere Collie man dus riem niet nodig, misschien een mooie man vriendelijke tas voor zijn spullen?

Leave a Reply