filipijnen-bohol-rijstvelden
Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker
Reizen 101

Manieren om extra reisgeld te verdienen

Het enige nadeel aan reizen is dat het vrij duur is. De kosten van hostels kun je nog wel redelijk laag houden, een ticket is vaak een flinke investering. Daarom hierbij wat manieren om je in ieder geval financieel gezien zo vaak mogelijk op reis te laten gaan.

Designer Vintage
Er was een tijd dat ik alles op alles zette om dat ene idioot dure paar laarzen te bemachtigen. Echt, mode was alles. Nog steeds heb ik een hart vol liefde als het gaat om mooie kleren, maar tegenwoordig geef ik m’n zuurverdiende centen liever uit aan, inderdaad, vliegtickets. En dus besloot ik om met een kritisch oog door mijn kast te gaan en afscheid te nemen van flink wat stukken. Er is een tijd van komen en van gaan, end of an era, allemaal waar. Dus ik opende een winkeltje op Designer Vintage, eigenlijk de enige website van Nederland waar je met een gerust hart tweedehands designer stukken kunt kopen en verkopen. Dus ik zou zeggen, heb je interesse, check het hier. Er staan nog laarzen van Valentino, meerdere schoenen van Giuseppe Zanotti en nog veel meer moois.

Designer Vintage

Marktplaats
Als je al je designerstukken in de verkoop hebt staan kun je natuurlijk nog naar de rest van je huis kijken. Ken je Marie Kondo? De opruimguru? Zij zet hoog in op een interieur met zo min mogelijk rommel, en daar voel ik ook steeds meer voor. Dus, ga door je huis, en bekijk je spullen. Wat kan weg? Wat levert nog een beetje geld op? Hup op Marktplaats ermee. Een ander is er vast blijer mee dan jij en zo heb jij weer extra pieken voor in je reisspaarpot.

Je huis verhuren op Airbnb
Mijn grote troef. Als ik lang op reis ga gaat m’n huis in de verhuur op Airbnb. Ik ben er toch niet, dus waarom zou ik het niet doen? Nu zijn er natuurlijk allemaal regels aan verbonden. Het mag niet langer dan 60 dagen en aan niet meer dan 4 personen tegelijk, bijvoorbeeld. Ik let ook altijd heel goed op wie ik accepteer, want ik wil niet dat m’n buren er last van hebben. Maar als alles goed gaat is het voor jou een enorm leuke manier om wat extra geld te verdienen, en voor de huurder een leuke vakantie.

Hou ticketdeals goed in de gaten
Juist omdat je tickets vaak duur zijn is het zaak om deals goed in de gaten te houden. Daar hebben we het wel al eens over gehad, lees dit maar even.

Wees trouw aan één airline
Staat een beetje haaks op deals in de gaten houden, maar eigenlijk doe je er goed aan om zo vaak mogelijk bij één airline te boeken. Zo bouw je punten op en hoe meer punten, hoe meer korting in de toekomst.

Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker

Leave a Reply