De perfecte kleding voor een (backpack-)reis

Als ik met een backpack op reis ga voor langer dan pak ‘m beet twee weken, neem ik een heel specifiek soort kleding mee. De gezellige leuke altijd-goed-jurkjes die het perfect doen tijdens een luie vakantie naar Mallorca of Italië zijn namelijk niet per se ook geschikt voor een backpackavontuur, en andersom. Door de jaren heen heb ik een hele verzameling stukken bij elkaar gesprokkeld die steevast in de backpack mee gaan, en voor wie binnenkort voor het inpak dilemma staat, dit is waar een goed reiskledingstuk aan moet voldoen. Mag ik u presenteren: de perfecte kleding voor een (backpack-)reis.

De stof
Ligt voor de hand, maar neem hoofdzakelijk kledingstukken mee van lichte stoffen, want hoe minder gewicht hoe beter. Liever geen kant, ook al is het handig dat het niet kreukt, want kant is zwaar, dik en laat zich moeilijk opvouwen of oprollen. Katoen is lekker, linnen ook (al kreukt dat wel als een gek), en viscose doet het ook goed. Voel aan het stuk, is het zwaar? Verfrommel het even in je hand, laat het meteen een leger aan kreukels achter? En, is het een stofje waar je giga snel in gaat zweten? Dat zijn allemaal redenen om iets niet te mee te nemen.

De pasvorm
Voor deze richt ik me even specifiek tot de vrouwen. Want ik neem bij voorkeur ruim zittende stukken mee. Zeker op reis ben ik soms enorm opgeblazen en noem me een ijdele nep-feminist; ik voel me dan niet prettig in strak zittende kleding waar je die bollere buik meteen in kan zien. Wijde jurkjes en shirts zijn ideaal voor de wat vollere dagen waarin je misschien nét een beetje minder lekker in je vel zit. Verder is de stelregel dat alles waar je je niet 100% goed in voelt niet mee mag (en je eigenlijk sowieso niet in je kast zou moeten hebben).

“Beter zijn printjes, daar zie je vlekken niet snel op en dan zie je er niet meteen uit als een begrafenisondernemer.”

De soort
Ik ben groot fan van jurkjes of playsuits, want dan hoef je maar één stuk aan en hups je bent zo klaar. Wel zo makkelijk en je hebt geen gedoe met dingen moeten combineren enzo. En, ook fijn, het staat leuk. Verder, neem een lekker ruim overhemd-achtig iets mee, zoals ik heb op de foto hieronder. Die kun je overal overheen gooien, handig voor op het strand, maar ook als je een tempel/kerk/heilige plek in gaat, of als je in een volle bus zit en geen zin hebt in mannelijke pottenkijkers.

De kleur
Zo min mogelijk wit en beige, want één vlek en het moet in de waszak. Donkere kleuren zijn dan goed, maar dat is niet zo gezellig misschien. Beter zijn printjes, daar zie je vlekken niet snel op en dan zie je er niet meteen uit als een begrafenisondernemer.

De prijs
Neem geen dure kledingstukken mee. Ze gaan kapot, raken kwijt, trekken teveel aandacht – ze zijn gewoon niet handig. Zeker als je in Azië reist en je kleding afgeeft bij een plaatselijke wasserette kun je er zeker van zijn dat dat bepaald niet met de zachte hand gaat. Alles wat kwetsbaar is gaat dan kapot, en das zonde.

En dan nog dit
Neem ook een badpak mee. Bikini’s zijn leuk en ja ze nemen minder ruimte in, maar ze zijn niet altijd even handig. Alles waarbij wat wilder water is of als je een wateractiviteit gaat doen en de boel kan gaan verschuiven zit je toch echt lekkerder in een badpak. En bij een badpak hoef je alleen nog maar een rokje/broekje erbij aan te doen en klaar ben je. Krijg je geen bruine buik nee, maar dat lijkt me niet het belangrijkst in de wereld toch?

En dan nu, een paar kledingstukken die je prachtig zouden staan in de Perfect Gevulde Backpack. En, extra handig, bij al deze webshops kun je afrekenen met PayPal. Als de stukken in het echt toch tegenvallen of niet passen, stuur je ze gewoon terug en kun je PayPal vragen om de retourkosten te vergoeden. En als je bestelling niet klopt of helemaal niet aankomt, kan PayPal je helpen om je geld terug te krijgen. Ideaal dus. Klik op link onder de foto om meteen naar de webshop te gaan, kind kan de was doen.

De perfecte kleding voor een (backpack-)reis

Zwarte simpele jurk van Topshop, €36,-

De perfecte kleding voor een (backpack-)reis

Heerlijk groot en zit altijd lekker, van Topshop voor €26,-

De perfecte kleding voor een (backpack-)reis

Zwart én met een printje, dit is een winnaar. Topshop, €36,- 

De perfecte kleding voor een (backpack-)reis

Wijde pasvorm, lange mouwen en een vrolijke kleur. Hebben. Topshop, €52,-

De perfecte kleding voor een (backpack-)reis

Deze blouuuuuuse! Ik willem. Van Stradivarius voor een verpletterende €15,95

De perfecte kleding voor een (backpack-)reis

Perfecte playsuit voor mini prijsje. Van Stradivarius, €19,95

De perfecte kleding voor een (backpack-)reis

Och zo fijn, altijd goed en lekker vrolijk. Stradivarius, €19,95

De perfecte kleding voor een (backpack-)reis

Gekleurd badpak van Topshop, €36,-

——————-——————–—————–———————–————-
Dit artikel is in samenwerking met PayPal ontstaan. Ik ben heel trots en blij dat een groot bedrijf als PayPal met Bag to Reality wil samenwerken. Voor verdere uitleg over mijn beleid betreft advertenties kun je dit even lezen.
——————–——————–—————–———————–————-