De grootste irritaties tijdens het vliegen
Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker
Reizen 101

De grootste irritaties tijdens het vliegen

Waar ik veel mensen luidkeels hoor mopperen over uren in een vliegtuig doorbrengen, ben ik over het algemeen best wel dol op vliegen. Wat misschien wel gek is, want vliegen is om vele redenen eigenlijk een strontvervelende bezigheid en roept tal van irritaties op.

De geur
Allereerst de geur. Vliegtuigen stinken. Of eigenlijk zijn het niet de vliegtuigen, maar de mensen die in de vliegtuigen zitten. Al dat zweet in een afgesloten ruimte, zweetvoeten, slechte adem, als ik er te lang over nadenk wil ik nooit meer in een toestel stappen want tering het is zo goor. Zeker als je naast iemand blijkt te zitten die er een wat rekbaarder begrip van persoonlijke hygiëne op nahoudt zit mijn irritatiemeter alweer bomvol.

De persoon voor je
Niets irritanter dan een voorbuurman die zonder enige aankondiging zijn of haar stoel naar achter mietert waardoor jouw uitklapbare tafeltje ongeveer achterin je keel zit. HAAT dit zo.

De persoon achter je
Die opstaat en daarbij met z’n volle gewicht aan jouw rugleuning gaat hangen. Of die z’n benen zó ver uitstrekt dat jij zijn tenen tegen je aan hebt. Aaaaargh.

De persoon naast je
Die heeft vast al een tijdje niet onder de douche gestaan. Of kan niet goed tegen vliegstress en is ontiegelijk aan het zweten. Of heeft zin in héél veel praten, met jou. En natuurlijk is er strijd om de armleuning, elke keer weer. Samenvattend kunnen we trouwens wel stellen dat alle mensen om je heen vreselijk zijn.

Vies eten
Dat je vette honger hebt en er even niet aan had gedacht dat vliegtuigeten vooral drek in een bakje is. Tja. (Wie net als ik wél fan is van vliegtuigeten, check dit even)

Te koud of te warm
Tijdens het boarden is het meestal net zo heet als bij de vlammen van de hel, maar tijdens de vlucht moet alles op stand Antartica en zit je klappertandend de uren uit te zitten. WHY?

Entertainmentsysteem
Hier kan zó veel mis mee zijn. Ik heb een keer een nachtvlucht gehad waarbij het schermpje voor me niet uit kon. Zit je dus de hele vlucht met zo’n bak licht voor je neus. Of een schermpje dat niet of nauwelijks werkt en je bijna dóór het scherm heen moet stompen om enige reactie te krijgen. En natuurlijk is de beeldkwaliteit ruk en het geluid niet te verstaan.

Kleine blaas
Als je niet aan het raampje zit en degene die die plek wel heeft een blaas ten grote van een doperwt heeft en dus de HELE tijd naar de plee moet waarvoor jij de HELE tijd moet opstaan. Haat dit zo echt.

Klappen
Klappen bij de landing, echt kill me now. Mensheid, stop hiermee.

Zo en ga nu dit maar even lezen om toch nog met een positief gevoel te eindigen.

De grootste irritaties tijdens het vliegen

Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker

2 Comments

 • Amela
  17.10. 2017 6:39 am

  Ik heb zo hard gelachen om deze blogpost! Zo herkenbaar hahah!

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   17.10. 2017 9:21 am

   Haha 😘

Leave a Reply