buhay isla coron el nido filipijnen
Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker
Reisgidsen

Van Coron naar El Nido met Buhay Isla

Goed, wie me volgt op Instagram had het al gezien; ik was drie dagen in het paradijs. Op het paradijs? In het Paradijs? Hoe dan ook, het was paradijs. Dat is zo’n stom clichéwoord maar ik kan het nou eenmaal niet anders benoemen. Van Manila vloog ik naar Coron, en vanaf daar wilde ik naar El Nido gaan. Dat kan per vliegtuig of ferry, maar je kunt het ook een beetje leuker maken voor jezelf en er een meerdaagse tour van maken. Een bekend en populair bedrijf is TAO Philippines, die maken de tocht in 5 dagen, en vragen daar in het hoogseizoen €650 euro voor. Ik weet het niet, maar dat vind ik nogal veel geld. Dus dat moest anders. Na even Googelen kwam ik op Buhay Isla, een vergelijkbare club. Zij doen er 3 dagen over en vragen daar, afhankelijk van het seizoen, rond de €300,- voor. Teruggerekend naar dagen verschilt het niet veel, maar ik vond 5 dagen ook wel lang, en al met al leek dit me gewoon beter. Dus, met Buhay Isla van Coron naar El Nido, dat ging zo.

De trip begint in Coron Town, een vrij lelijk dorpje op een verder prachtig eiland. De Filipijnen bestaan uit zo’n 7000 eilanden in totaal, en tussen El Nido en Coron liggen volgens velen de mooiste. Waar je in Thailand moet vechten om een stukje strand, laat staan een léég stukje strand, zeker in het hoogseizoen, heb ik hier in de afgelopen drie dagen niemand anders gezien dan de mensen wie ik deze trip maakte. In totaal waren we met 12 man, verdeeld over 2 boten. Een stel uit Israel, een meisje uit de States, en verder alleen maar Nederlanders. Dat laatste kun je stom vinden, ik vond het wel gezellig, en het praat allemaal ook wel zo makkelijk. Het idee is dat je van eiland naar eiland gaat, gewapend met snorkel, drybag, en zonnebrand. De eerste stop kwam al na zo’n 10 minuten op zee; Barracuda Lake. Een groot meer dat voor 70% uit zoet water bestaat en te bereiken is via een kleine klim over steile rotsen. Elke keer als we ons bootje weer waren opgeklommen stond er koffie, thee, koekjes, gebakken banaan, of anders lekkers voor ons klaar. Aan boord waren naast de medereizigers zo’n 4 Filipino’s, die op een onmogelijk klein platje op golvende zee de meest lekkere dingen wisten te maken.

“Je slaapt in een tentje, of een houten hut, maar wél met het mooiste uitzicht van de wereld en veel meer dan ruisende golven en ritselende gekko’s is er niet te horen.”

Na nog een paar snorkelstops (Ditaytayan Island en Decabaito Island) kwamen we aan bij de eerste plek van overnachting; Dimarsing Island. Dat eiland is op één familie na volledig onbewoond, en die familie moet je zien als een soort opzichters van het eiland. Zo gaat het bij veel van die semi-onbewoonde eilanden, of ze zijn eigendom van de overheid, of de mensen die er wonen hebben ze geërfd, en verhuren of verkopen soms een deel ervan aan organisaties als Buhay Isla als extra bron van inkomsten. Buhay Isla maakt afspraken met de eigenaren over wanneer ze komen, dus je bent er zeker van écht de enige op het eiland te zijn. Het leven daar is verder vrij simpel, ze werken vrijwel allemaal in de visserij, en komen maar zelden op het vaste land. Slapen deden we die avond in een tent, die voor ons werd opgezet terwijl wij onze wenkbrauwen lieten weg schroeien bij het kampvuur. Wie overweegt deze trip te gaan doen, hou er wel rekening mee dat het qua comfort vrij basic is. Je slaapt in een tentje, of een houten hut, maar wél met het mooiste uitzicht van de wereld en veel meer dan ruisende golven en ritselende gekko’s is er niet te horen.

Hoe verder je van Coron komt hoe meer desolaat het is, niet alleen was er niemand op de stranden, we zagen op een enkel vissersbootje na ook vrijwel geen enkele andere boot. Dus dan zit je daar, op je boot, met een koud biertje, hoofd in de zon, te staren naar één van de mooiste stukjes van de wereld. Want dat is het echt, wie van stranden en palmbomen houdt is hier aan het goede adres. Lunch deden we de tweede dag op Cagdanao Island, dat overigens te koop staat. Voor zo’n 10 miljoen pesos (€200.000,-) is het van jou. Maar, als buitenlander moet je wel eerst met een Filipijnse man of vrouw trouwen voordat je het mag kopen. Het is maar dat je het weet. Na nog een stop bij Kala Kala Island kwamen we aan bij Marinolok Island aan, waar Buhay Isla hun basecamp heeft. Veel te schattig hutjes van bamboe op palen, met daarin in een klein matrasje en een klamboe. Kampvuur, lokale rum en een onvoorstelbare sterrenhemel maken het af.

Uiteindelijk kwamen we na de derde dag in de schemer aan in El Nido, waar we middels een kano van boot naar vaste land gebracht werden. En nu zit ik in mijn hostel, foto’s terug te kijken en te denken aan een op alle mogelijke manieren bijzondere en memorabele trip. Of je nou met een geliefde, vriend of vriendin, of je in je eentje reist, het is voor iedereen even leuk. En geloof me, minstens zo mooi als op de plaatjes.

Wat neem je mee?
Zoals gezegd, het is vrij basic. Veel meer dan bikini, pareo en een paar t-shirts heb je niet nodig. Dus maak een klein tasje met je benodigheden voor de trip, je backpack wordt in een grote plastic zak onderin de boot gelegd. Wat ik je wel van harte aan kan raden is om een hoesje te kopen voor je telefoon zodat die waterdicht wordt. Een drybag is ook geen overbodige luxe, net als waterschoenen. Die laatste had ik niet, en die heb ik best gemist. Je kunt ze voor een paar euro bij de Decathlon kopen, maar ook in Coron zelf zijn er tal van plekken waar je ze op de kop kunt tikken. En, vergeet ook niet voor vertrek een voorraadje koud bier in te slaan. Er staan coolboxen op de boot waar ze heerlijk koud in blijven. Tot slot, veel zonnebrand. Ga je nodig hebben.

Buhay Isla el nido coron filipijnen

Buhay Isla el nido coron filipijnen

Buhay Isla el nido coron filipijnen

Buhay Isla el nido coron filipijnen

Buhay Isla el nido coron filipijnen

Buhay Isla el nido coron filipijnen

Buhay Isla el nido coron filipijnen

Buhay Isla el nido coron filipijnen

Buhay Isla el nido coron filipijnen

Buhay Isla el nido coron filipijnen

Buhay Isla el nido coron filipijnen

Buhay Isla el nido coron filipijnen

Buhay Isla el nido coron filipijnen

Buhay Isla el nido coron filipijnen

Buhay Isla el nido coron filipijnen

Buhay Isla el nido coron filipijnen

Buhay Isla el nido coron filipijnen

Buhay Isla el nido coron filipijnen

Buhay Isla el nido coron filipijnen

Lees hier alle stukken over de Filipijnen
Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker

53 Comments

 • Michelle
  29.12. 2016 10:59 am

  Ik had het niet mooier kunnen omschrijven!! Vooral dat gedeelte over die drybag en waterschoenen 😜

 • Anna
  29.12. 2016 12:35 pm

  Klinkt als een droomtrip!
  Ook een beetje geschikt voor degene die niet zo gezegend zijn met zeebenen? 😊

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   30.12. 2016 5:52 am

   Haha, nou, het schommelt en wiebelt wel flink soms bij de stukken op open zee. Weet niet hoe ernstig het is gesteld, maar miss wel slim om van die wagenziektepillen, maar dan voor op de boot, te nemen dan?

 • Suus
  8.02. 2017 1:31 pm

  Hoi Liesbeth,
  Leuk om je blog te lezen. Ik ga over 5 weken die kant op en ben heel benieuwd. Ik vroeg me af of jij tijdens je reis daar malariapillen hebt genomen? De adviezen die ik lees zijn nogal wisselend…

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   8.02. 2017 4:30 pm

   Ha Susan,

   ik heb geen malariapillen genomen, maar ik zou je aanraden om even met je huisarts te overleggen. Ik heb geen medische kennis en kan er dus niet echt iets zinnigs over zeggen. Bel je huisarts even voor een afspraak, hij of zij kan je er betrouwbaar advies over geven. Veel plezier vast en liefs!

 • Gary H
  9.02. 2017 4:12 pm

  My understanding of Dutch is extremely limited,…but the photos say it all..!! I have the same trip booked for next month….and am seriously looking forward to it. Thank you for sharing your experience…Gary / London.

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   20.02. 2017 4:58 pm

   That sounds great, thank you so much and have fun!

 • Co | opreismetco.nl
  17.02. 2017 2:30 pm

  Wauw, wat een prachtplaatjes! Ik ga eind dit jaar ook naar Palawan en dit staat bovenaan mijn bucket list 🙂 Fijn dat er ook een alternatief is voor TAO, want die vond ik ook een tikkie te duur (en te lang)

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   20.02. 2017 4:57 pm

   Ooh zo leuk! Heel veel plezier vast, het is daar echt geweldig 🙂

 • Annelieke
  21.02. 2017 1:43 pm

  Hi Liesbeth,
  Ik wil binnenkort ook gaan eilandhoppen tussen Coron en El Nido en ben de aanbieders hiervan aan het vergelijken. Voor drie dagen, vijf is me ook wat lang gezien het beperkte aantal dagen dat we er zijn. Buhay Isla is dus een aanrader?

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   21.02. 2017 1:44 pm

   Ja Buhay Isla is absoluut geweldig, ga je geen spijt van hebben. Doen!

 • Nicole Gerres
  28.04. 2017 9:48 pm

  Hey Liesbeth
  wij zijn dit jaar al naar Thailand geweest en overwegen om volgend jaar naar de Filipijnen te gaan en zijn al wat huiswerk aan het maken en die drie dag op die boot spreken mij wel aan. Ik vroeg mij enkel af of dat telkens een volledige dag op volle zee is of is dit langs mooie plaatsen met veel tussen stops zodat je veel ziet van de omgeving.

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   1.05. 2017 6:31 pm

   Hi Nicole! Je zit veel op de boot, maar die boot stopt steeds op allemaal mooie plekjes en eilandjes. Ook zijn er veel stops voor lunch, even zwemmen en natuurlijk zonnen. Je ziet dus zeker veel!

 • Monique
  7.05. 2017 11:22 am

  Hi Liesbeth,
  Wij plannen voor begin volgend jaar, hoe zit het met vers water? Ik denk of 5 dagen, kan nog niet kiezen maar af en toe wat zoet water over je hoofd/huid is ook wel prettig … hoe gaat dat?

  Groet Monique

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   8.05. 2017 2:41 pm

   Ha Monique, bij ons hadden we op één van de slaapplekken een soort douche: grote tonnen met water waar je jezelf mee schoon kon maken. Verder is het natuurlijk altijd mogelijk om een flesje water over jezelf te gooien. Meer in het algemeen zou ik me er niet zo druk om maken. Je bent de hele dag buiten, het is allemaal vrij primitief maar daarom ook juist zo leuk. En beetje creme meenemen is ook lekker 🙂

 • Femke
  12.08. 2017 12:00 am

  Hi! Wat een leuke en duidelijke blog. Bedankt voor de tips. Ik ben van plan om deze tour van coron naar el nido te gaan. De tour vertrekt dus vanuit coron town, ik kan er niet echt duidelijke info over vinden hoelaat en waar de tour dan vertrekt, of krijg je deze info met de online booking? Thanks 🙂 ik heb er zin in!

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   15.08. 2017 5:28 pm

   Dat soort info krijg je allemaal in je mail als je boekt, maar ik vertrok vanuit het centrum van Coron Town vrij vroeg in de ochtend. Veel plezier alvast! xx

 • Simone
  18.09. 2017 4:02 pm

  Ik dacht zo ongeveer alle Nederlandstalige én Engelstalige blogs over de Filippijnen gelezen te hebben, maar vandaag ben ik gezegend met de ontdekking van bagtoreality.com (leuke naam ook).

  Ik heb me de pleuris getwijfeld over ons reisplan, maar dankzij jouw informatie ben ik er uit (denk ik althans). En dan heb ik nog zoet achter mijn schermpje zitten grinniken ook, omdat je zo grappig schrijft. Geen idee wie je bent uiteraard, maar ik ben blij met je.

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   18.09. 2017 4:16 pm

   Ik vind dit echt zo ongelofelijk leuk en lief om te horen. Heb een kutweek achter de rug en je maakt me helemaal vrolijk, dank! En heeeel veel plezier alvast in de Filipijnen!

 • Jeffrey
  1.10. 2017 1:36 pm

  Erg leuke blog, ben erg enthousiast over deze trip en wil hem graag doen. Kun je hem ook ter plekke boeken op coron of hebben ze daar geen bedrijf zitten.

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   4.10. 2017 6:25 pm

   Er is daar een winkeltje, maar ik zou aanraden wel van tevoren online te boeken zodat je zeker weet dat je een plekje hebt. Veel plezier vast! Liefs Liesbeth.

 • Lindy
  8.11. 2017 10:29 pm

  Hoi Liesbeth,

  Wat een mooi verslag, ik ben me aan het oriënteren en twijfel inderdaad ook over Tao en Buhay. Ik weet van verhalen dat er bij Tao kippen en een varken worden meegenomen en geslacht worden tijdens te trip. Hoe zit dit bij Buhay? Ik heb hier namelijk absoluut geen behoefte aan…

  Alvast bedankt voor je antwoord!

  Groeten

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   9.11. 2017 8:45 am

   Dank! En ja bij Tao nemen ze inderdaad hun eigen varken mee, dat dan eerst een paar dagen mee gaat op je boot en om je heen loopt, en dan wordt geslacht. Ze vinden het zelf heel normaal maar ik hou er ook niet van. Bij Buhay was dat niet zo, daar wordt ook op kleinere boten gevaren waar zo’n varken/kippen niet kan rondlopen en dus ook niet mee gaat. Je eet wel veel vlees, overal in de Filipijnen is dat zo, maar het gebeurt niet voor je ogen oid. Hoop dat je daar wat aan hebt. Liefs!

 • Ewa
  10.01. 2018 8:17 pm

  Hello,
  Ok wil daze reis boeken maar het lukt mij niet via hun site. Hoe hebben jullie dat gedaan?

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   17.01. 2018 2:52 pm

   Ze hebben een winkel in Coron Town! Maar als je graag van tevoren boekt (wel aan te raden) kun je ze altijd even een mailtje sturen. Liefs!

 • Reisverslaafd
  21.01. 2018 5:34 pm

  Ha Liesbeth, in welke maand heb jij deze reis gemaakt?

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   22.01. 2018 12:39 pm

   Dit was rond kerst!

 • N Hoefnagels
  29.01. 2018 10:06 pm

  Dag Liesbeth,

  Ten eerste wat een super fijne informatie heb je hierboven allemaal staan. TOP!!
  Wel had ik een vraagje .. Is het ook mogelijk de reis op eigen initiatief te doen met 2 stelletjes? Dus zelf van manilla naar coron vliegen. Daar een paar dagen verblijven? Dan zelf door te gaan naar El Nido en vervolgens naar bijvoorbeeld puerto Princessa? We hebben ongeveer 12 dagen om de Philipijnen te ontdekken en willen graag mooie stranden zien en lekker relaxen. Wat raad je ons aan?

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   30.01. 2018 12:29 pm

   Hoi! Ik heb deze reis ook op eigen initiatief gemaakt hoor. Ik snap niet zo goed wat je bedoelt? Of wil je zelf een vliegtuig besturen en een boot varen?

 • Elise
  13.04. 2018 1:42 pm

  Hi, ik vroeg me af of je de boot tour van Buhay Isla ook langs alle spots van Coron en El Nido komt? Barracuda lake wel zie ik al staan, maar bijv. ook big/small lagoon?

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   13.04. 2018 2:59 pm

   Hmmm weet ik eigenlijk niet, volgens mij niet. Maar staat dat niet gewoon op hun website? Als je het zeker wilt weten zou ik ze even een mailtje sturen. Liefs!

 • Natasja
  24.04. 2018 11:25 pm

  Super om te lezen! Wij willen ook boeken maar krijgen geen contact met ze? Hadden jullie hier ook last van?
  Groetjes Natasja

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   16.05. 2018 3:08 pm

   Hmm nee niet echt eigenlijk. Al gelukt inmiddels?

 • Anouk
  9.08. 2018 10:06 am

  Bedankt voor dit utbreide artikel en wat een prachtige foto’s! Wij gebruiken jouw site ipv de lonelyplanet om onze reis naar de filipijnen te plannen 🙂

  Maarrrrrr we twijfelen ontzettend over de buhay tour. Aan de ene kant zeggen we jaa doen, dit is onvergetelijk. Aan de andere kant, om 3 dagen met 12 mensen op elkaars lip te zitten klinkt niet persee als de meest aantrekkelijke optie haha. Wat zeg jij, doen? En dan nog iets: waar heb je jouw fantastische foto’s mee gemaakt? Kun je je spiegelreflex meenemen of is dit echt een no go? Bedankt alvast!!

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   10.08. 2018 12:06 pm

   Leuk om te horen dat je wat aan de site hebt! Het hele stuk gaat over hoe enthousiast ik ben over de tour, dus ik denk dat je het antwoord op je vraag daar wel al hebt toch?
   Al mijn foto’s maak ik met een iPhone, dit was met een iPhone 7 Plus als ik me niet vergis.

   • Anouk
    10.08. 2018 3:24 pm

    thanks! We hebben geboekt 🙂

 • Victoria
  18.10. 2018 2:19 pm

  Wij waren juni ’18 met ons gezin (5 pers,oudere kinderen).Ook via Buhay Isla.We waren enige op de boot met 6 (!!)man personeel:)Het was fenomenaal.Was beetje ‘bang’ voor vieze lakens,tentjes etc. (ik geef het toe:), maar niets a.d hand. 2x op prachtig eiland geslapen in schone hoge (heel warme) hutjes.Schone lakens,slopen,matras, kussen,klamboe.Eten op de eilanden was wederom goed..Weinig insecten op Filipijnen.Eten op boot was FANTASTISCH!!Eigenaresse Buhay Isla in woont in USA;ze is niet vlot met mail.Haar missie is om mensen uit de Filipijnen a.h werk te helpen,vertelde 1 v.d bemanning.Een nobel streven.

 • Victoria
  18.10. 2018 2:21 pm

  Las n vraag over vers water op de boot/onderweg. Bemanning heeft grote plastic ‘kannen’ met vers water bij zich. Kun je steeds bijvullen. En ‘douchen’ kan in afgesloten hokjes met schoon water. Zelfs haren wassen. Heerlijk fris en makkelijk. De mensen op Palawan zijn zoooo aardig; zo beleefd. Je hoeft geen tas/rugzak te dragen.Alles wordt van je overgenomen. Ik had in NL de drybags gekocht via internet. Hoeft niet.In Coron (en overal) veel goedkoper te vinden.Hadden in juni alleen maar rustig zeewater;zo nu en dan een bui..Was ook bang dat onze tassen in het ruim nat zou worden (juni).Alles lag droog!

 • Victoria
  18.10. 2018 2:25 pm

  Je hebt alleen,zo schreef Liesbeth al,paar (oude) T-shirtjes/korte broek nodig,badkleding en pareo of zo en VEEL zonnebrandcreme. Wij konden dus ruim zitten op de boot, onder de overkapping zeg maar. Dachten dus, wij verbranden niet. Alleen, we vergaten het zwemmen. Je gaat van eiland naar eiland en gaat alleen maar zwemmen (ook zwemmend naar de eilandjes toe, je tassen worden gevaren, haha, geweldig). En tijdens dat zwemmen verbrand je natuurlijk nog harder. Houd dat i.d gaten. En er waren geen dieren aan boord. Er kwam soms vers eten (vis) onderweg aan boord. Via eilanden waar gestopt werd. Eigenlijk doe je niet veel op de boot. Wij lazen ook vaak. Ogen dicht (jetlag, we hadden de ruimte op de lange banken op de boot). En dan weer snorkelen. Rondleiding van de crew op een bewoond eiland. Geen zin om ernaartoe te zwemmen? Geen probleem; ze varen je i.d kano. Zo vriendelijk. Ze doen alles voor je. Ervaring voor het leven.

 • Victoria
  18.10. 2018 2:26 pm

  Spiegelreflex had ik niet meegenomen, maar zou wel kunnen. Ik vond dat te onhandig voor mezelf. Die drybag kun je op Palawan overal kopen en kost onder een tientje. Verschillende maten. Wij gebruikten deze alleen voor de oversteek wanneer onze tassen naar de kant werden gevaren (met Iphones en zo erin). Ook op latere (da)gtochten en zo die we maakten. Op de boot hadden we alleen een ‘gewone’ rugzak. Een paar wasknijpers was soms handig geweest om dingen goed droog te kunnen laten waaien op de boot en later ook nog. Die prop je zo ergens in je tas. De bewoners en crew doen echt alles op teenslippers; ongelooflijk. Waterschoentjes is idd handig. Kun je ook overal daar kopen. Bedankt Liesbeth voor je info voorafgaand aan onze reis. Hopelijk heeft iemand ook wat aan mijn info. Wij zijn later ook nog naar Port Barton geweest en Puerto Princessa. Maar ook 1 nachtje naar Modessa Island. Een zeer eenvoudig ‘resort’ met achterstallig onderhoud op een prachtig eiland.

 • Lydia van den Hout
  12.11. 2018 5:11 pm

  Hoi,

  Beetje rare vraag maar zijn er toiletten op de boot en op de eilanden?

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   12.11. 2018 5:35 pm

   Haha. Is dat van belang voor je? Er was aan boord volgens mij een klein wc’tje, kan het me niet goed herinneren. De eilanden zijn dus zo goed als onbewoond, er staan wat emmers in hokjes ed. Maar zoals ik al schreef, het is heel basic en juist daarom ook zo leuk.

 • Stefan
  2.12. 2018 3:38 pm

  Wij vertrekken over een paar weken naar de Filipijnen en heel fijn om de tips hier te lezen. Kan niet meer wachten om het met eigen ogen te gaan zien.

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   13.12. 2018 6:00 pm

   Super leuk! Veel plezier alvast 🙂

 • Nancy van Vlimmeren
  29.12. 2018 6:13 pm

  Hoi,
  Ik heb al meerdere keren een email gestuurd naar Buhay Isla maar krijg geen reactie.
  Wil deze epositie ook boeken van el nido naar coron op 19 April 2019 tot 22 April 2019.
  Hoe heb jij het geboekt?

  Groetjes Nancy

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   31.12. 2018 11:34 am

   Via de website, volgens mij ook via mail ja.

 • Tim van der Heijden
  9.02. 2019 12:37 pm

  Hallo Liesbeth,

  In juni gaan wij een rondreis maken door de Filipijnen. Wij willen graag deze expeditie boeken maar via de site van Buhay Isla kun je enkel boeken tot en met April. Weet jij toevallig of zij in juni ook deze expedities aanbieden? Via de mail krijgen wij geen respons van hen.

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   9.02. 2019 1:06 pm

   Hoi Tim, haha nee ik heb (natuurlijk) geen idee of ze die trips in juni aanbieden, maar als de site tot april gaat dan líjkt me dat van niet…?

 • Rick
  11.02. 2019 12:28 pm

  Hallo Liesbeth,

  Ik zou ook deze 3 daagse trip willen doen samen met mijn vriendin.
  Wij zitten alleen met onze bagpacks en losse tas, weet jij toevallig of dit een probleem was om mee te nemen?

  Groetjes,

  Rick

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   11.02. 2019 2:46 pm

   Hoi Rick, dat staat gewoon in het artikel. Groet!

 • Trailsandtraveltales.com
  22.02. 2019 1:52 am

  Haha, genoten van je artikel en zo mogelijk nog meer van alle reacties. Zou een reisbureautje beginnen als ik jou was! Dank in ieder geval, je bent de eerste en laatste blog waar we op gekeken hebben en vliegen over vier dagen naar de Fillipijnen. Zin in, dank!

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   3.03. 2019 11:19 am

   Haha. Ja dat reisbureau, dat dacht ik ook wel eens ja. Hoop dat je het goed had op de Filipinos!

 • Arthur
  5.05. 2019 2:03 pm

  Hi, ik wilde dit deze zomervakantie ook gaan doen. Is het mogelijk om ook je koffer mee te nemen op de boot? Of moet het zo compact mogelijk allemaal?

Leave a Reply