Wie op zoek is naar een slaapplek in Cinque Terre zal al snel merken dat dat nog niet zo eenvoudig is. Er zijn weinig tot geen grote hotels, dus de kamers die er te vinden zijn staan hoofdzakelijk op Airbnb of zijn enkel via hun eigen sites te boeken. Vaak hoor ik mensen dan ook zeggen dat wie Cinque Terre zou willen bezoeken, er goed aan doet om iets in La Spezia te boeken, en vanaf daar de dorpen in te gaan. Wel nu, mocht jij dat ook gelezen hebben, schrap het uit je hoofd want het is gewoon onzin. Zeker tegen wie maar een (lang) weekend gaat zou ik willen zeggen, probeer vooral lekker ín één van de vijf dorpjes te slapen.

Omdat je dan namelijk niet elke dag hoeft af te sluiten in een trein, samen met heel veel anderen. Bijvoorbeeld. En omdat de meeste mensen dus wel de dorpjes verlaten in de avond komt dan eindelijk de rust tevoorschijn waar je misschien wel zo op zat te wachten. Maar vooral omdat La Spezia gewoon best wel een saaie stad is. Of nou ja, het is niet de leukste stad. Vind ik.

“Zo wordt het ontbijt geserveerd op het terras, met fenomenaal uitzicht over zee.”

Hoe dan ook. Van de vijf is Vernazza mijn favoriet, en nu wil het zo zijn dat ik daar een maand or so geleden een verdómd fijne slaapplek heb gevonden. Te boeken oa via eigen site of Airbnb, en met een heel chill incheckproces. Dat gebeurt namelijk in het gelijknamige restaurant dat in de haven van Vernazza is, en waardoor je dus lekker makkelijke inchecktijden hebt – er is altijd wel iemand én je kunt je koffer chill achterlaten als je een late(re) vlucht hebt, iets wat normaal gesproken vaak veel gedoe oplevert bij verhuur via Airbnb.

De naam is: Gianni Franzi. Tadaa! Een restaurant dus, en een wijnbar, en ze hebben best veel kamers, in het mooiste stukje van Vernazza. Zoals een beetje Italiaans bedrijf betaamt hebben ze een spúúglelijke website, maar het functioneert allemaal prima. Soort van. De kamers zijn klein, basic en weinig bijzonder. Sommige hebben een balkonnetje, meeste niet, en de bedden zijn medium. Maar dat maakt allemaal niet uit! Want het gaat om de locatie en die is waanzínnig. Zo wordt het ontbijt geserveerd op het terras, met fenomenaal uitzicht over zee. En er is een klein terrasje voor hotelgasten waar je prima een hele dag zou kunnen slijten. EN, het is helemaal niet duur. Naaa klinkt dat perfect of wat. Mocht je nog niet overtuigd zijn dan hier wat foto’s. Eerstvolgende keer dat ik weer die kant op ga ik eerst Gianni checken of ‘ie nog een kamertje hep. Perfetto.

Klik hier om een kamer te boeken!

Zo wordt het ontbijt geserveerd op het terras, met fenomenaal uitzicht over zee.

Zo wordt het ontbijt geserveerd op het terras, met fenomenaal uitzicht over zee.

Zo wordt het ontbijt geserveerd op het terras, met fenomenaal uitzicht over zee.

De beste slaapplek van Vernazza, Cinque Terre