Omdat andermans lievelingsplek ook zomaar die van jou kan worden vertelt in deze rubriek een leuk iemand (en dat bepaal ik, het is hier geen democratie zeg) zijn of haar aller meest super duper favorietste plek op aard. Met deze keer; Anna Nooshin. Die zich niet in een hokje laat plaatsen, en ik het best kan omschrijven als superster. Haar liefste plek is Parijs, maar dan wil ik natuurlijk ook weten waar we daar dan precies wezen moeten. Dus, de lievelingsplekken van Anna, vormen een pracht van een Parijs-gids voor jou.


Allereerst, waarom Parijs? Wat maakt die stad voor jou zo bijzonder?

Ik wil gewoon stiekem heel graag een Parisienne zijn. Alles aan de Parijsenaren vind ik leuk: hun manier van kleden, praten, lopen, roken, hun nonchalante houding, zelfs hoe nors ze soms zijn. Ik voel me altijd heel fijn als ik door de straten van Parijs wandel, alsof ik een karakter ben uit een Woody Allen film.

Wat is de beste plek om te ontbijten?
Rose Bakery vind ik heel lekker maar ook Holy Belly. Beiden heel prettig en altijd druk en altijd een goed gevoel als je binnen loopt.

Wat is het fijnste terras?
Het terras van Cafe Charlot is mijn favo, omdat hier de coolste mensen zitten en je hier altijd urenlang zoet kunt zijn. Ook niet verkeerd: de knappe mannen van de bediening.

View this post on Instagram

Hi #paris

A post shared by Anna Nooshin (@annanooshin) on

Voor lang Frans lunchen, waar moeten we heen?
Frenchie to go, en dan MOET je de belachelijk dure lobster roll nemen. Kost je een rib uit je lijf maar die is me toch een potje lekker.

En dan het diner, als je nog maar in één restaurant mag dineren, welke zou dat zijn?
Ahhh dit kun je me niet vragen. Maar als ik dan moet kiezen denk ik bij La Belle Epoque omdat het een klassieker is, hier altijd de mooiste leukste mensen zitten, je om de hoek allerlei toffe clubs hebt EN het personeel te leuk is. En het eten is yummy.

Maar vooruit, als je nog meer leuke restaurants weet, kom maar op.
Zo onwijs veel, maar een greep: Ferdi, La Favorite, Ober mamma, Rachel’s, Kaviar Kaspia

En, tot slot: dansen. Waar doen we dat?
ja kijk ik word oud dus dit weet ik niet. Ik ben een keer in die Silencio club geweest van David Lynch en Le Pompom toen het nog open was maar hier vraag ik graag je lieve lezers om hulp

Oh ik vergeet helemaal, winkelen! Wat zijn je favoriete winkels?
Avenue Montaigne is mijn favoriet om mee te beginnen, dan drankjes bij L’Avenue en daarna champagne bij Céline. Dat is mijn lievelings. En alle vintage winkels in Le Marais waar je gewoon doorheen moet struinen zonder te weten welke het is !

View this post on Instagram

Tradition #treatyoself #paris

A post shared by Anna Nooshin (@annanooshin) on