Simba matras in Ibiza
Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker
Lief dagboek

Persreis: met Simba naar Ibiza

De ironie ontging niemand: we gingen naar Ibiza om alles te leren over slaap. Ibiza, het eiland waar mensen er een sport van maken zo min mogelijk te slapen, waar van over de hele wereld drommen mensen naartoe vliegen om letterlijk álles te doen behalve slapen. Maar daar dacht Simba toch mooi anders over, het matrassenmerk vloog lekker een stuk of 70 journalisten en bloggers in om ze mee te nemen in de wereld van slaap. De wereld van Simba slaap.

Dat slapen deden we trouwens, minstens zo ironisch in hotel Ushuaia, misschien wel het beroemdste feesthotel van de wereld. In het daarnaast gelegen Hard Rock Hotel (ook niet bepaald de eerste associatie die je met slaap hebt) was een heel slaaplab ingericht, kregen we rustgevende yogasessies en bovenop het dak, in het steeds koeler wordende avondzonnetje, werden we allemaal in slaap gemediteerd. En toen moest het diner nog komen dat, zoals alles dit tripje, helemaal was ontworpen om ons de best mogelijke nachtrust te bezorgen.

Want naast matrassen die heerlijk slapen, verdiept Simba Sleep zich op alle vlakken in de wereld van slaap. Ze leerden we dat melatonine, de lichaamseigen stof waardoor je slaperig wordt, behoorlijk te beïnvloeden is door middel van licht. Hoe meer licht, hoe minder melatonine, en vooral het blauwe licht van je iPhone is killing voor je nachtrust. Zelf neem ik me al maanden voor om niet meer met m’n telefoon in de slaapkamer te slapen maar vooralsnog ben ik niet veel verder dan dat voornemen, en grijp ik nog immer METEEN naar de iPhone moment dat ik wakker werd.

Na de yogasessie gingen we naar Pura Vida, een absoluut beeldschoon restaurant dat in z’n geheel was afgehuurd voor de Simba-groep. Wist je dat kiwi een “a true sleep superfood” is? Onderzoek heeft aangetoond dat wie op dagelijkse basis een kiwi eet, een verbeterd slaappatroon krijgt. Walnoten en kip zijn ook bevorderend voor je slaap. Doe er vooral je voordeel mee.

De reden voor dit tripje was dus om kennis te maken met Simba, maar ook om kennis te maken met hun nieuwste samenwerking. Ze hebben namelijk een nogal vette deal opgezet met Blue Marlin, de iconische strandclub, waar het hele komende seizoen alle bedjes van Simba zullen zijn. I mean, dat is echt heel vet. Uiteraard hebben die bedjes eens even aan een grondige test onderworpen, zoals een goede journalist betaamd. Ik kan je zeggen, ze liggen uitmuntend, die bedjes.

Al met al, dit was echt een enorm snoepreisje. Een leerzaam snoepreisje bovendien, want ik sprak met een slaapexpert en heb haar gevraagd hoe je nou om moet gaan met een jetlag, dus ook dat binnenkort hier op de site. Voor nu nog even lekker plaatjes kijken want das ook wel leuk misschien dacht ik zo.

Simba matras in Ibiza

Simba matras in Ibiza

Simba matras in Ibiza

Simba matras in Ibiza

Simba matras in Ibiza

Simba matras in Ibiza

ibiza-persreis-simba-sleeplab

ibiza-persreis-simba-yoga

Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker

Leave a Reply