img_0265
Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker
Lief dagboek

Hallo even een update!

Aangezien ik vanmorgen ben teruggekomen uit Zuid-Afrika en dus de nacht heb doorgebracht in een vliegtuig ben ik vandaag niet op m’n áller scherpst en komt er minder uit me dan gehoopt. En dat komt tamelijk ongelegen, want deze week is nógal hectisch. Dus in het kader van werk ontwijkend gedrag even deze update van het hoe en waarom en wat er allemaal aan de hand is, misschien dat ik daardoor de schrijfzin spontaan weer ga vinden.

We schrijven dinsdag 30 januari en ik ben net terug van een driedaagse persreis naar Zuid-Afrika, waar ik in de Mhondoro Game Lodge een detox en yoga-trip heb gemaakt. Hoe dat allemaal precies in z’n werk ging bewaar ik voor het verhaal voor ELLE dat ik over deze trip ga schrijven, en dat jullie halverwege april kunnen gaan lezen. Voor nu wil ik zeggen dat van alle mooie reizen die ik dankzij mijn werk heb mogen maken, en dat zijn er best wat, deze absoluut in de top-3 komt te staan. Oog in oog staan met olifanten, leeuwen, giraffen, nijlpaarden, neushoorns, zebra’s, gnoes – woorden schieten tekort om te vertellen hoe magisch het was. Toen ik weg moest heb ik ontzettend gehuild, omdat ik in die korte tijd zó diep geraakt was door al wat ik had gezien dat alle emoties zich flink aan het opstapelen waren. Het waren blije tranen hoor, tranen die opkomen als iets zó mooi en fijn is dat de enige reactie die je kunt vinden huilen is. Mocht je overwegen om een keer op safari te gaan, check wat Mhondoro te bieden heeft. Ik waarschuw je vast, het is niet goedkoop en zelf zou ik het nu niet kunnen betalen, maar ik denk wel dat als ik later groot ben en een beetje geld verdien, ik voor deze ervaring zou gaan sparen.

Ik weet niet HOE ik deze week ga doorkomen en als ik het zo opschrijf denk ik ‘dit kán helemaal niet Lies’

Verder is deze week heel spannend, zoals gezegd. Maandag 5 februari moet ik om 09:00 mijn BOEK inleveren. De definitieve versie. De versie die jullie gaan lezen. Ik kan je niet vertellen hoe ongelofelijk eng ik dat vind. Ik ben al zo lang met dit boek bezig en vond het wel een veilig idee dat niemand er iets van weet, maar binnenkort ligt het in de winkel met mijn naam erop en alles. Dat zal trouwens de eerste week van mei worden, voor wie zich dat afvroeg. Er circuleren nu al pre-order linkjes trouwens, maar daar staat een omslag bij dat we inmiddels hebben afgekeurd. Een nieuw omslag wordt as we speak gemaakt en zodra ik dat heb ga ik heel hard op de daken staan en schreeuwen dat er een boek komt. Nog even geduld dus.

Verder gebeurt er nog iets deze week, want vrijdag mag ik spreken bij een event van het Ministerie van Buitenlandse Zaken over women empowerment. Een kwestie die me erg aan het hart gaat en waar ik heel graag over praat, en ik ben diep vereerd dat ik ben gevraagd om te spreken. Enige nadeel: de zaal zit tjokvol met mediavrouwen die ik heel, héél erg bewonder. Ik vind spreken best leuk, maar dit zijn allemaal mensen die míj zouden moeten toespreken, niet andersom. Vrouwen die veel meer weten van feminisme en emancipatie en die daar veel beter in zijn. Dat is iets waar ik nog even overheen moet zien te komen, en tegelijk is het het onderwerp van m’n praatje dus misschien moet ik het zo maar gewoon openen. De avond is alleen op uitnodiging, maarrrr de sprekers worden opgenomen en zijn terug te luisteren als podcast.

En dan is er zondag, dan sta ik weer bij RTL Boulevard aan de desk en zo’n item heeft ook nog voorbereiding nodig. Ik weet niet HOE ik deze week ga doorkomen en als ik het zo opschrijf denk ik ‘dit kán helemaal niet Lies’. Gek genoeg sta ik nog niet helemaal te hyperventileren van de stress, en goddank heb ik tijdens mijn yoga-trip Zuid-Afrika geleerd over meditatie en mindfulness dus dit is een uitstekende week om die lessen in de praktijk te brengen. En ik kijk gewoon heel vaak naar die foto van mezelf in dat bad en dan word ik vanzelf wel weer ontspannen.

Maar dan begrijpen jullie waarom het zo rustig is hier, en nog even zo blijft. Heb wel heel veel zin om weer meer te doen met de site maar heb de afgelopen maanden, en zéker de afgelopen weken, alleen maar ruimte gehad voor m’n boek dus Bag to Reality is ernstig verwaarloosd. Net als Disco, en m’n vrienden, en m’n familie – ik snap nu wel waarom schrijvers vaak kluizenaars en eenlingen worden.

Goed, binnenkort meer. Nu even een boek en een speech en een tv-item schrijven brb.

Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker

Leave a Reply