Kirsten Zijderveld
Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker
Lief dagboek

Even voorstellen: Bag to Reality gastschrijver Kirsten

Weten jullie nog dat ik op zoek was naar mensen die af en toe een stukkie willen schrijven hier op de site? Welnu, ik heb ze. Twee op dit moment, en de eerste, Kirsten Zijderveld, stelt zich vandaag aan jullie voor, en maandag lezen jullie haar eerste artikel. Kirsten, take it away.

Kirsten! Hallo, welkom bij Bag to Reality. Allereerst, wie ben jij?
Dankje Liesbeth! Ik ben freelance journalist en ik kom uit Alblasserdam, dat ligt tussen Dordrecht en Rotterdam. Ik ben 23 jaar en een jaar geleden ben ik afgestudeerd in Journalistiek. Mijn reisverhalen en -inspiratie kon ik tot nu toe niet echt ergens kwijt (alleen af en toe een fotootje op Instagram), dus ik ben heel blij dat ik nu voor Bag to Reality mag schrijven. Oh ja, en ik woon samen met mijn poes Mika.

Wat doe je allemaal zo in een week?

Sinds twee jaar schrijf ik voor LINDAnieuws, dat is mijn grootste opdrachtgever. Ik verzorg standaard meerdere avonden per week de rubriek Fragment Gemist, maar ik doe ook nieuwsdiensten, interviews etc. Hier en daar heb ik nog wel eens losse opdrachten en vanaf volgende week ga ik een woonrubriek voor het AD verzorgen.

Wanneer ging je voor het eerst op reis en waarom?
Mijn eerste vakanties waren op de camping in Frankrijk met mijn ouders. Precies wat je je erbij voorstelt: met de caravan, samen met broer in een tentje en met een pleerol onder je arm naar het toiletgebouw. Maar wat heb ik toch een partij goede herinneringen aan die vakanties. Wat ik zie als mijn eerste échte reis, in m’n eentje, was toen ik in 2014 naar Valencia ging om daar anderhalve maand Spaans te leren.

Wat is je meest memorabele reiservaring tot nu toe?
Het allermooiste aan een reis vind ik de momenten waarop je de tijd vergeet, alleen maar kan glimlachen en denkt: wauw, wat is dít genieten. Dat kan een mooi uitzicht zijn, maar ook een goed glas wijn in de zon of een roadtrip met lekkere muziek aan. Als ik één van die momenten moet noemen, denk ik gelijk aan de vakanties met de camper van mijn opa en oma. Met mijn vader en broer ben ik meerdere keren door Frankrijk gereisd. Dat is extra memorabel omdat mijn vader er niet meer is, maar dat toeren met fijne muziek aan, niks hoeven en stoppen waar en wanneer je wilt was toch wel de ultieme vrijheid. Ik heb veel mooie plekken gezien toen en hele goede herinneringen aan die vakanties.

“Neem nóóit een koffer die alleen open gaat met een sleuteltje.”

En wat was de absolute hel?
Voor deze vraag moet ik even diep graven, want gelukkig heb ik nog niet zo veel helse reiservaringen. Het ergste vind ik denk ik wel de klassieker: kakkerlakken. Maakt niet uit waar. Vorige maand tijdens onze vakantie in Valencia (ja, ik kom er nog graag terug) hadden mijn beste vriendin en ik meerdere keren van die grote (echt grote!) beesten in ons appartement. Heel smerig.

Als je nog maar één land mag bezoeken, welk land is dat dan?
Moeilijke vraag, maar ik denk dat ik dan toch veilig voor Spanje zou kiezen. Ik weet nu dat ik daar kan wonen en Spanje voelt toch een beetje als thuiskomen ofzo. Dat relaxte sfeertje, de zon die heel vaak schijnt en de taal vind ik zo fijn. En daarnaast zijn er veel leuke steden om te bezoeken, strand en prachtige eilanden.

Bovenaan je bucketlist?
Ik wil in principe wel de hele wereld zien natuurlijk, maar op dit moment staan een roadtrip langs de westkust van Amerika, IJsland, New York en Zuid-Afrika bovenaan mijn lijstje.

Meest handige reistip die je ooit hebt gekregen?
Neem nóóit een koffer die alleen open gaat met een sleuteltje. Onderweg naar Schiphol ontdekte ik namelijk een keer dat het miniscule sleuteltje van mijn koffer nog op mijn nachtkastje lag, terwijl ik die écht nodig had. Gelukkig is het op de plaats van bestemming wel gelukt m’n koffer open te breken, maar het scheelt veel stress als je gewoon een cijferslot hebt. Moet je de code niet vergeten natuurlijk he.

Wat is je eerst volgende reis?

Grote kans dat dat een bezoek aan Londen is, waar mijn broer al vier jaar woont. Ik ben er inmiddels zo’n acht keer geweest, maar in die stad kun je oneindig nieuwe dingen ontdekken. Een relaxte vakantie met mijn vriend staat ook op de planning en dat wordt waarschijnlijk een Canarisch eiland, Portugal of Griekenland. En in het nieuwe jaar hoop ik met vriendinnen een vriendin op te zoeken die dan in Aarhus in Denemarken studeert. En ik hoop eigenlijk ook wel een of meerdere bestemmingingen van mijn bucketlist te kunnen afstrepen… je zult het hier wel lezen.

Kirsten Zijderveld

Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker

Leave a Reply