De mooiste terrassen in Cinque Terre, Italië
Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker
De mooiste...

De mooiste terrassen in Cinque Terre, Italië

Met het risico dat je echt knettergek aan het worden bent van de hoeveelheid Italië-posts presenteer ik je vandaag: nog een Italië-post. Je moet het er maar mee doen, over anderhalve week ga ik naar Zweden en dan stappen we over op een Zweeds thema. Hoe dan ook, Italie. Cinque Terre om precies te zijn. Het kan er rammend druk zijn en de terrassen aan de grote(re) straten barsten inderdaad dikwijls uit hun voegen, maarrrr er zijn ook plekjes waarvan je net even moet weten dat ze er zitten en daar is het vaak aanzienlijk minder druk. Daar komt bij dat ik een groot zwak heb voor terrassen met spectaculaire uitzichten dus voila, een lijstje met de mooiste terrassen van heel Cinque Terre. Stuur je me even een fotootje als je er zit?

Monterosso

Torre Aurora
De nieuwste van de lijst, want pas vorig jaar geopend. Hoog op een rots zit een soort kasteeltje met toren, en toen ik er een paar jaar geleden voorbij liep vroeg ik me al af wie dáár zou mogen wonen. Je hebt het mooiste uitzicht over de twee baaien van Monterosso, en tot het allerlaatst zon. Welnu, dit jaar liep ik er weer eens langs en lo and behold, het onderste gedeelte van dat kasteel is verkocht en in gebruik genomen als restaurant en bar: Torre Aurora. Niet goedkoop, een glas witte wijn doet €7,- en als je er gaat dineren kost dat ook wel wat (een primi van €19 tot €27 en secondi tegen de €30) maar het is het wel echt waard. Trakteer jezelf, je bent op vakantie.

dsc_0441_copy
De mooiste terrassen in Cinque Terre, Italië

Vernazza

La Torre
Wie me volgt op Instagram heeft deze al meermaals voorbij zien komen, want dit is m’n ultieme lievelingsrestaurant. Het zit aan het wandelpad van dorp Vernazza naar buurdorp Corniglia, en je moet best even je best doen om er te komen. Maar dat betekent ook dat het er vaak helemaal niet druk is. Ze zijn open voor lunch en diner en alles op de kaart is goddelijk. Hou er wel rekening mee dat je niet kunt pinnen dus neem voldoende cash mee, anders moet je na het eten dat hele takke eind naar beneden en weer naar boven en weer naar beneden en das echt voor niemand leuk.

De mooiste terrassen in Cinque Terre, Italië

Belforte
Staat in alle lijstjes op nummer 1, en het is inderdaad een beeldschoon restaurant, met uitzicht op zee en de haven van Vernazza. En een echt restaurantrestaurant, met wit linnen en obers met zwarte schorten. Is La Torre heel casual van sfeer, bij Belforte komen mensen vers onder de douche vandaan. Daar zijn de prijzen dan ook wel naar, maar nogmaals, je bent op vakantie. Leef dat leven.

Al Castello
Lijkt qua uitzicht op dat van Belforte want zit eveneens pal aan zee, maar dan wel een stuk hoger op de rots. Leuk aan dit restaurant is dat je echt een flinke zoektocht moet ondernemen om er te komen, door allemaal kleine straatjes en loeisteile trappetjes, en zo zie je meteen het echte oude Vernazza waar verder niet veel mensen komen.

Vernazza Winexperience
Dit is het terras waar je ontbijt als je slaapt bij Gianni Franzi, waar ik jullie hier al over had verteld. Maar dat is later op de dag dus een wijnbar, waar sommelier Alessandro Villa met een onvermoeibaar enthousiasme alles vertelt over de wijnen die hij voor je in petto heeft, en die hij allemaal hoogstpersoonlijk heeft geselecteerd. Je kunt een los glas bestellen, een fles, een wijnproeverij, en allemaal met heerlijke hapjes. Ook deze is best even een klusje om te vinden maar dat vinden we juist leuk. Zeker heen gaan, niet alleen vanwege Alessandro, of de wijn, maar ook vanwege het spectaculaire panoramische uitzicht.

Manarola

Nessun Dorma
Als je weleens op Instagram zit en daar reisbloggers volgt, dan is de kans groot dat je dit terras wel kent. Misschien is dit wel het meest fotogenieke plekje van heel Cinque Terre. Na La Torre dan. Kom er voor lunch, diner, of borrel, en wil er vervolgens nooit meer weg. De bruchetta’s zijn trouwens echt idióót grote porties, en de sangria is huisgemaakt en góddelijk.

De mooiste terrassen in Cinque Terre, Italië

Riomaggiore

Bar & Vini A pié de Ma
Volgens mij de enige bar in Riomaggiore waar je zo mooi uitzicht op zee hebt, en dus zo laat zon. Ik heb er kort gezeten voor een glas wijn en wat bruchetta maar wat ik qua eten om me heen voorbij zag komen zag er prima uit. Vanaf het stationnetje zie je het trouwens zo liggen (kijk omhoog) dus kan niet missen. Mooi plekkie hoor.

Binnenkort die kant op? Lees hier mijn reisgids voor Cinque Terre

Liesbeth Rasker
door Liesbeth Rasker

5 Comments

 • Fleur
  30.07. 2018 11:07 pm

  Ziet er prachtig uit! Ik ga over anderhalve week en slaap bij Gianni (dank voor de tip!)

  Heb je ook wat tips voor de beste stranden? Waar raad je aan om een strandbed te huren? Dankje!

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   3.08. 2018 9:46 am

   Gewoon lekker zelf je neus achterna lopen! Zie je vanzelf allemaal. Veel plezier!

 • Debby
  3.09. 2018 10:24 pm

  Heerlijk plekje La Torre. Vandaag heerlijk met een glas wijn gezeten op aanraden van jou 🙂 thanks!

 • Marijke
  21.09. 2018 8:34 pm

  Heel fijne tips! Wij hebben vandaag heerlijk genoten op het terras van La Torre 🙂

  • Liesbeth Rasker
   Liesbeth Rasker
   26.09. 2018 3:39 pm

   Fijn om te horen! xxx

Leave a Reply